Как ефективно да пречистим и омекотим водата у дома?

Публикувано на 05/04/2017 от Реклама | Последна редакция на 08/04/2019 | Видяно 9 051 пъти

Качеството на водата, която пристига в домовете ни е незадоволително. Със замърсяването на околоната среда то няма да се подобрява, а напротив. Представяме ви решение, чрез което можем да осигурим чиста вода у дома, без компромис в качеството!

Какви филтри да инсталирам, за да използвам чиста вода?

Видовете филтри или системи за пречистване на вода зависят от това какви примеси искаме да премахнем и с каква цел ще ползваме водата.

Най-често водата е:

  • замърсена с твърди частици - песъчинки, мътилка, тиня;
  • твърда - образува котлен камък и трудни за почистване петна по мокри повърхности;
  • съдържа вредни примеси като пестициди, хлор, хлорни съединения.

В бита водата се използва за редица дейности, като пиене, готвене, къпане, пране, почистване. Най-прецизно пречистена вода ни е необходима за пиене и приготвяне на храна. За пране е добре водата да бъде мека, а за къпане - свободна от хлор. Ето защо е важно да се запознаем с решенията, чрез които можем да си осигурим комфорт при използване на водата в домакинството, без значение от конкретното ѝ приложение.


Как да премахнем от водата песъчинки, мътилка и други твърди частици?

Ако във водата откривате примеси от песъчинки, мътилка или твърди частици, подходящо решение за вас са механичните филтри за вода. Те задържат твърдите частици и избистрят водата, така че да осигурят необходимото качество и да я направят използваема за ежедневни нужди, без риск за здравето. Най-често системата за пречистване на вода разполага с филтърни колони във вид на чаша, в които се поставят самите филтри. В зависимост от размера, посочен в микрони, те елиминират различни по големина частици. При много мътна вода може да се наложи многостепенно пречистване.


Какво да направим при висока твърдост на водата?

Системите за омекотяване на вода са отлична възможност за справяне с проблема, наречен „твърда вода“. Павирани ЕООД предлага широка гама от системи за омекотяване на вода подходящи както за малки апартаменти, така и за просторни къщи. Те са напълно автоматични и не изискват специална поддръжка. Йонообменната смола се подменя на 10-15 години, а междувременно потребителят следи само нивото на таблетирана сол за регенерация на смолата и при нужда я допълва. Дългият експлоатационен живот и безотказната им работа са други ключови предимства на продуктите, които спомагат за постигането на комфорт в дома. Системите с йонообменна смола се монтират на входа на водопровода, след водомера и гарантират мека вода в цялата водопроводна инсталация!


Каква система да изберем за пречистване на питейна вода?

Системите за питейна вода се монтират под кухненска мивка. Те са многостепенни и включват специално подбрани за питейна вода филтри. След преминаване през такава система водопроводната вода е годна за пиене, вкусна и здравословна трапезна вода. При домашно ползване филтрите се подменят през 6 месеца.

Видове системи за питейна вода:

  • системи от филтри без мембрана - включват механични филтри и филтри с активен въглен;
  • системи с ултрафилтрация - освен механични филтри и такива с активен въглен, тези системи разполагат и с капилярна мембрана;
  • системи за обратна осмоза – гарантират най-прецизно пречистване благодарение на мембраната за обратна осмоза.Елиминират тежки метали, флуор, пестициди, нитрити, нитрати и всички вредни примеси.


Как да пречистим сондажна вода?

Водата от сондаж или кладенец трябва да се изследва в лаборатория за наличие на вредни съединения (манган, желязо, тежки метали) и опасни бактерии (колиформи). Много често сондажната вода е твърда и микробиологично замърсена. За премахване на бактерии се използват UV лампи, а за омекотяване - системи с йонообменна смола. Ако е установено наличие на манган и/или желязо, е необходим индивидуален подбор на специални уреди.

Домашните филтри за пречистване на вода са ефикасни, полезни и лесни за поддръжка. Средствата, вложени в пречистване на вода, са инвестиция в здравето и многократно се възвръщат под формата на икономия за почистващи, перилни и миещи препарати.

Всички описани филтри и системи могат да бъдат закупени онлайн на https://pavirani.com/ и в строителните магазини на Павирани ЕООД в гр. Пловдив. В новоткрития строителен хипермаркет БИЛДО са разположени филтри и системи, пречистващи водата, като всеки посетител на магазина има възможност да се запознае с принципа им на работа и да опита пречистена с обратна осмоза трапезна вода.

Повече информация за продуктите открийте на:https://pavirani.com/

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
102 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
10 извършени проекта
Боби
Ремонт на баня, София
51 извършени проекта