5 ремонта, с които да повишите цената на жилището

Публикувано на 19/02/2019 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 19/02/2019 | Видяно 2 879 пъти
5 ремонта, с които да повишите цената на жилището

По един имот почти винаги има какво още да се подобри. Парите обаче са ограничен ресурс и рядко има възможност всичко да се ремонтира едновременно. За това без значение дали става дума за личното ви жилище или апартамент, закупен с цел инвестиция, важно е да вложите свободните си ресурси първо там, където ще получите най-висока възвращаемост. Ето нашите предложения за няколко ремонта, които в най-голяма степен ще повишат стойността на имота ви:

1.Освежаване на банята

1.Освежаване на банята

Една от най-важните и спешни задачи при нанасяне в ново жилище е привеждането на банята в приятен и готов за експлоатация вид. От една страна, тя е сред най-често използваните помещения, където е важно обстановката да бъде приятна. От друга, за бъдещите купувачи една хубава баня означава значително по-малко грижи и главоболия след покупката. Погрижете се тя да бъде съвременна и приветлива, и това със сигурност ще се отрази на цената, която могат да ви предложат.

2. Уютна и функционална кухня

2. Уютна и функционална кухня

Кухнята е самото сърце на един дом - именно тук се ражда усещането за семейния уют. Тя също е сред най-използваните помещения в дома и трябва да бъде както приятна за окото, така и функционална и удобна за ползване. Ако ще продавате имота, заложете на неутрални цветове и по-класически форми – така резултатът ще се хареса от повечето потенциални купувачи.

3. Осигуряване на енергийна ефективност

3. Осигуряване на енергийна ефективност

Да се погрижите за енергийната ефективност на своя дом е инвестиция, която ще ви се отплаща многократно с времето. Тя може да включва поставянето на изолация, смяна на дограмата или замяната на някои ел. уреди с по-икономични варианти. На каквато и комбинация да се спрете, тя със сигурност ще облекчи бюджета ви от разходите за електроенергия занапред.

4. Обновяване на ВиК и ел. инсталациите

4. Обновяване на ВиК и ел. инсталациите

Освен ако жилището не е ново строителство, силно препоръчително е да обърнете внимание на ВиК и ел. инсталациите, преди всичко останало. Няма смисъл да инвестирате в красива баня, ако скоро след това ще се налага да къртите новите плочки заради спукана тръба или запушване в щранга. Същото важи и за ел. системата – съвременното домакинство консумира значително повече енергия, отколкото е било предвидено преди 20 – 30 години. Уверете се, че инсталацията ще издържи на нужното натоварване още преди козметичните ремонти – така ще избегнете и прескачането на кабели с години.

5. Входната врата и антрето

5. Входната врата и антрето

Предверието на жилището е първото нещо, което ще видят вашите гости. За потенциалните купувачи ще имате само един шанс за първо впечатление и си струва да приведете тази част от дома в приветлив вид. Вратата от своя страна е и от голяма важност за сигурността – спрете се на качествена опция, за да си спестите неприятни изненади в бъдеще.