Готов ли е домът ви да посрещне зимата?

Публикувано на 06/11/2018 от Реклама | Последна редакция на 15/11/2018 | Видяно 8 723 пъти

Зимният сезон безспорно държи първенството за предизвикващ най-противоречиви реакции. Докато деца и скиори нямат търпение да падне дълбок сняг, топлолюбивите представители на населението не пропускат да се изненадат неприятно от него. Без значение към коя група се самоопределяте обаче, едва ли се изпълвате с възторг от сметките си за ток и отопление през студените месеци. Добрата новина е, че има начин да ги редуцирате чувствително, като повишите енергийната ефективност на жилището си. Финансирането на подобни ремонтни дейности сега е по-лесно, удобно и сигурно, с помощта на БНП Париба Лични Финанси - вашият доверен партньор в обновяването на дома!


БНП Париба Лични Финанси предоставя удобен и сигурен начин за финансиране на всеки ремонт

Отлагането на важните ремонтни дейности у дома може да доведе не само до по-големи последващи разходи, но и да намали значително енергийната ефективност на Вашето жилище. Създаването на по-топъл, уютен и хармоничен дом е наистина лесно с помощта на доверен партньор! БНП Париба Лични Финанси е до Вас, както при спешен ремонт на покрива и дограмата, така и при планирана подмяна на изолацията и отоплителната система във Вашето жилище! Не отлагайте важните подобрения у дома, а ги превърнете в реалност с кредит за ремонт и освежаване на дома, който Ви предлага:

  • Финансиране до 80 000 лева;
  • Срок на изплащане между 6 и 96 месеца, съобразен с необходимата сума и избраната вноска;
  • Фиксирана лихва и вноски за целия период на кредита;
  • Не е нужно работната Ви заплата да се превежда по банкова сметка;
  • Без скрити такси и комисиони;
  • Без изискване за поръчители.

Заявете своя кредит онлайн още сега и превърнете мечтаните подобрения у дома в реалност!


Разполагате ли с нова и качествена дограма?

Когато зимата гордо развее минусови температури и снежинки на парцали, логичното очакване е тези нейни екстри да останат отвъд външната страна на прозорците. В същото време предпочитаме да си запазим топлината у дома. Последното се получава далеч по-ефективно, когато сме подновили навреме дограмата си. Защо това е така:

  • Както споделят специалисти, прозорците държат първенството по топлинни загуби, когато стъклопакетът им е с висок общ U коефициент. Добре е да имате предвид, че при старите дограми въпросните коефициентни стойности са притеснително завишени. Това се отразява пряко на сметките ви за отопление, предвид факта, че може да изгубите над 60 % от топлината в стаите си и то само заради това, че дограмата е остаряла.


Ремонтиран ли е скоро покривът ви?

Немалко хора съобразяват да проверят състоянието на покрива си едва когато то е почти неспасяемо. Не е нужно да чакате керемидите да започнат да валят, конструкцията да се срути заради изгнилите си дъски и да повлече и без това прокъсалата се мушама, за да поканите експерт за оглед. Навременните покривни ремонтни дейности са ключови за добре подготвения за зимата дом. Причините:  

  • Трудно ще откриете покривна бригада, готова да работи при интензивни зимни условия. А понякога възникват повреди, изискващи наистина спешна намеса. Всяко отлагане на покривния ремонт носи в себе си излишни рискове. Затова ви съветваме да извършвате ежегодна профилактика на покрива си през пролетта и есента.
  • Знаете ли, че липсващата или компрометирана покривна изолация може да предизвика между 10 и 30 % загуба на топлина от жилището ви? Като “бонус” получавате серия от неприятни течове по стените и таваните си.
  • Своевременното вложение в качествена изолация на покрива ще се отблагодари под формата на намалени с около една трета сметки за отопление.


Добре ли е изолиран домът ви?

Подготвяйки дома си за зимата, непременно следва да отдадете дължимото и на качествената му топлоизолация. Дали тя ще бъде вътрешна или външна, зависи от спецификите на имота, бюджета и предпочитанията ви. При всички положения обаче е силно препоръчително да заделите от ремонтния си бюджет за поставянето ѝ. Какви предимства ще ви донесе това:

  • Осигурявате си не само топлинен комфорт у дома през времето на студения зимен период, но и приятна прохлада в горещите летни дни. Изолацията значително ще улесни работата на климатика ви например, в случай че разполагате с такъв.
  • Губите до 25 % топлина от външните си стени и още 10-15 % от пода, ако сте пропуснали да ги изолирате навреме.
  • Над една четвърт от топлинните си разходи през зимата ще спестите, когато изолирате в разумни срокове къщата или апартамента си.


Удачно ли са избрани отоплителните уреди?

Говорейки си за интелигентна подготовка на дома за зимата, няма как да пренебрегнем отоплението на помещенията в него. Физически и морално остарелите печки, камини, радиатори и климатици не само че трудно дават желаната температура, но и могат да бъдат сериозна екологична заплаха. Представяме ви още няколко добри причини да ги замените със съвременни техни еквиваленти:

  • Препоръчително е да съобразите например, че според регламент на ЕС от 2018 г, е нужно конвекторите и радиаторите да осигуряват около 40 % енергийна ефективност. Тя се постига чрез екстри като седмичен таймер, дистанционно управление и адаптивен старт, с каквито обичайно разполагат смарт уредите.
  • Отново според ЕС в най-скоро време ще стане невъзможно използването на горивни котли и печки заради вредните емисии, които излъчват във въздуха. Помислете навреме за екосъобразни алтернативи.
  • Качествените отоплителни уреди са завършващото парченце от цялостния пъзел на оптимизираните разходи за зимата, наред с тези за нова дограма, ремонтиран покрив и изолация.

Не правете компромиси с усещането за уют в своето жилище. Инвестирайте в подобряване на енергийната ефективност на дома, което неминуемо ще се отрази благоприятно и върху сметките за отопление! За финансирането на този и всеки друг планиран ремонт разчитайте на помощ от БНП Париба Лични Финанси! Вземете финансиране за ремонт в размер от 800 до 80 000 лв, при това с фиксирана лихва и без необходимост от поръчител!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта