Спиращо дъха преобразяване на старо жилище с нов минималистичен облик

Публикувано на 22/10/2018 от Реклама | Последна редакция на 22/10/2018 | Видяно 11 238 пъти

Всеки мечтае за красив, уютен дом, в който да се прибира с нетърпение след работа и да прекарва спокойни уикенди с близките си. Местенце, където времето спира и можем да се откъснем от забързания шумен град, да се потопим в блажена почивка и радостни мигове.

Стъпките по обновяване на жилище често представляват тежък, труден и дълъг процес. Ако сте закупили нов дом на изгодна цена, той вероятно има нужда от пълно преобразяване, за да може да се превърне в подходящо за живеене място. Важно е да вземете предвид всички ресурси и финансови средства, които ще ви бъдат необходими по пътя до постигането на тази мечта. 

Андрей и Лора са младо семейство, което закупува тристаен апартамент в покрайнините на София с цел да го превърне в свое постоянно местообитание. За съжаление, състоянието, в което бива закупен апартаментът, изисква приблизително 30 000 лв. за почти пълна реновация на дневната и банята, както и частична такава в спалното помещение. Подобна сума е непосилна за повечето български семейства със стандартни доходи, но тегленето на кредит е практичното решение, на което семейството се спира. Това донася нова доза спокойствие, а също осигурява достатъчно време, в което парите могат да бъдат върнати. Гъвкавите условия, нисък лихвен процент и бързо одобрение при кандидатстване са други неоспорими, предоставяни от УниКредит Булбанк предимства, които позволяват на Андрей и Лора смело да се впуснат в приключение по сбъдване на мечти.


Мрачната дневна придобива нов свеж облик

Стаята, която има нужда от най-сериозни промени, е именно всекидневната. Целта е от мрачна и занемарена, да се превърне в свежа, светла и приветлива стая, в която би било удоволствие ежедневното прекарване на ценни споделени моменти. Тук биват обособени две основни зони - такава за почивка в компанията на любимо четиво или филм със семейството на по чаша чай, както и зона за хранене в отсрещния край, която ще разгледаме по-долу.

По статистика на заявените проекти в Майстор Плюс, повече от 79% от младите купувачи в днешни дни предпочитат дневната и трапезарията да бъдат обединени в едно помещение. Това създава не само по-комуникативна среда, но и ви снабдява с една голяма стая, в която разместването на мебели в няколко стъпки може да я превърне в зона за игра или голяма гостна, в която куп приятели да се съберат около масата и да празнуват заедно. Подобна промяна обаче често изисква бутане на стени, съобразяване с ВиК и ел. инсталации, закупуване на изцяло нови мебели и т.н. Трябва да бъдат предвидени достатъчно средства за осъществяването на подобен проект. Във връзка с това, следните условия при теглене на кредит се смятат за основен приоритет при над 85% от младите семейства в страната:

  • Комфортен лихвен процент за целия срок на кредита;
  • Месечна вноска, която бива определяна спрямо личните възможности и предпочитания на потребителя;
  • Дълъг срок за погасяване;
  • Различни опции за обезпечаване;
  • Без такси за предсрочно погасяване и издаване на ипотечен сертификат;
  • Бърз отговор при кандидатстване.

Повече информация за изброените предимства и други детайли, свързани с тегленето на ипотечен кредит може да получите директно от любезните консултанти в клоновете на УниКредит Булбанк в страната или след запитване за стандартен ипотечен кредит от банката.


Трапезарията - минимално количество усилия с правилно усвоени средства

При тегленето на ипотечен кредит за закупуване на ново жилище над 70% от отделените за ремонт средства отиват в подмяната на подови настилки, изграждане на качествена изолация и промени в архитектурната конструкция на имота. Подобни значителни ремонтни дейности правят избора на кредит трудна задача. Условията на УниКредит Булбанк за стандартен ипотечен кредит впечатляват семейството с комфортни условия, сред които:

  • Плаващ лихвен процент за целия срок на кредита (от 2.99);
  • Вноска, определяна спрямо възможностите на клиента;
  • До 35 години срок за погасяване;
  • Финансиране до 85% от пазарната оценка на имота;
  • Допълнително финансиране в размер от 150 до 10 000 лв. за разходи като данъци, нотариални такси и други;
  • Различни възможности за обезпечение на кредита - ипотека на закупения с кредита имот, ипотека на друг имот, финансови обезпечения;
  • Без такси за предсрочно погасяване и издаване на ипотечен сертификат.

Веднъж справили се с това предизвикателство, на Андрей и Лора остава най-приятната за дача - да преобразят новия дом, внасяйки своята индивидуалност в него. Тук е изградена просторна зона за хранене с количество мебели и декоративни материали. Обзавеждането е изчистено и преминава от модерни в ретро мотиви. В помещението е внесена доза цветно обаяние с присъствието на картини и четива с красиви корици. Масата е голяма и с правоъгълна форма, за да може да побере максимален брой хора, но да не заема прекалено много място в трапезарията.


Удивително преобразяване на банята

Банята е едно от помещенията, които изискват изключително сериозни ремонтни дейности - премахване на стари компоненти като мивка, тоалетна, вана, подмяна на плочки от пода до стените, нова мазилка и специален влагоустойчив латекс, ново модерно обзавеждане с мраморни плотове. Едно от предимствата предоставяно от УниКредит Булбанк по техния заем се оказва спасителна въдица за Андрей и Лора, тъй като разходите в последствие излизат от очакваните параметри. На помощ тук идва допълнителното финансиране, с помощта на което семейството успява да изтегли необходимата сума за разходи по данъци и такси по прехвърлянето на имота, а с това и да спести лични средства за основния ремонт на банята. Резултатите са повече от впечатляващи! Новата модерна и свежа премяна на помещението не оставя и помен от предишната стара и покрита с мухъл баня.


Малки щрихи, които вдъхват нов живот в спалнята

За късмет на семейството, спалното помещение разполага с добре изградени основи, върху които нанасят слой латекс и подходяща настилка, а след това се оставят на усета си за осигуряването на красиво, семпло обзавеждане, лишено от и дразнещи окото цветове. Леглото е ниско, изградено от палети, покрито с комфортни меки възглавници и завивка в сив цвят. Тук няма нощни шкафчета - вместо това е използвана малка четирикрака масичка, която служи за поставка на необходимите вещи. Естественото зелено растение нанася завършващ щрих със свежо присъствие и необходима доза кислород. 

Тегленето на кредит не е необходимо да бъде трудно за взимане решение. Важно е да търсите прозрачност и гъвкавост в условията, за да може всеки параметър от кредита да бъде съобразен с възможностите ви. Специалистите на УниКредит Булбанк съветват да вземете предвид следните фактори:

  • По-кратките срокове обикновено означават по-висока месечна вноска. Необходимо е да подходите рационално - при закупуване и ремонт на нов дом често възникват непредвидени разходи, с които не бихте могли да се справите, ако вноската удря лимита на месечните ви приходи. Не е необходимо да променяте стандарта си на живот в името на това да притежавате свое собствено жилище.
  • Фокусирайте се върху прекарване на повече време със семейството, а след това - върху кариерен растеж. С увеличаване на доходите ви бихте могли да изисквате от банката съкращаване срока на кредита срещу минимална такса.
  • След първата година от срока на кредита не дължите никакви такси за предсрочно погасяване, било то на част или цялата сума от него.
  • Изберете датата на месечната вноска да бъде малко след получаване на основния ви месечен доход. Това ви дава възможност да планирате и разпределяте правилно средствата си.
  • Изберете валутата на кредита такава, каквато е и тази на приходите ви, за да избегнете възможно покачване на валутния курс в бъдеще.

Вижте още куп полезни съвети в сайта на УниКредит Булбанк, информирайте се за всяка стъпка от процеса по теглене на кредит и мечтайте смело за своето бъдеще.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта