Синоним за качество в строителството - ИГМ Младост

Публикувано на 24/10/2018 от Реклама | Видяно 10 924 пъти

Производството на строителни материали от глина е изключително стар занаят, а изобилието от качествени суровини е видимо сред архитектурни проекти, изградени още през дълбока древност. В Лесковац и Южна Сърбия този занаят възниква още с появата на първите човешки общности в тази област. През 1911 г. в Лесковац са положени основите на съвременното производство на глинени изделия с изграждането на фабрика за керамични керемиди. И до ден днешен керемиди с релефен символ на слон и интензивен червен цвят красят покриви в Лесковац, Ниш, Враня, Скопие и много други градове в целия регион. След като след края на Втората световна война са извършени структурни и организационни промени, вследствие на които фабриката става обществена собственост, продуктите започват да печелят популярност в цяла бивша Югославия.


МЛАДОСТ - познатата търговска марка в съвременното строителство

От 2005 година до днес бизнес системата "Моником" от Ниш поема четири фабрики за строителни материали от глина, с което се полага нова ера в развитието на фабриката. Предприемат се нови всеобхватни инвестиции във всички области на бизнеса - модернизация на оборудването и технологиите, изграждане на нови цехове, разширяване на продуктовия асортимент, преорганизация на работата и поемане на работата от млади, образовани и амбициозни хора, с което следва и създаването на марка "МЛАДОСТ". След положените инвестиции в трите фабрики на "Младост", капацитетът се увеличава многократно, качеството се подобрява, а с тях се разширява и продуктовата гама. Днес "МЛАДОСТ" е съвременна и добре позната търговска марка за зидария и подови конструкции, намерили път до голям брой доволни клиенти - както в Сърбия и Косово, така и на външни пазари като България, Македония, Румъния, Албания, Русия, Полша и др.


Керемиди от ново поколение

В края на 2010 година и началото на 2011 във фабриката е вграден нов екструдер и са инсталирани две двуглави преси, които се нареждат сред най-съвременните в областта. С тяхна помощ, освен подобряване физико-механичните качества на продуктите, се създава и възможност за производство на нова керемида "Младост" - LUX, която има редица предимства, спрямо досегашните модели керемиди:

  • По-голяма покривна повърхност;
  • Бързо покриване, тъй като се изискват по-малък брой керемиди;
  • Икономично покриване, което идва от пестенето в броя керемиди и придружаващите материали;
  • Новият продукт е по-лек, което намалява натоварването на покривната конструкция.


Енергийни блокове за зидане и междуетажни конструкции

Керамичните блокове за зидане и междуетажни конструкции се произвеждат с помощта на нови съоръжения и технологии за съвременно строителство, с помощта на които се постигат някои ключови качества за крайния продукт:

  • Икономичност и бързина в строенето;
  • Добра звукова изолация;
  • Добра твърдост на огъване;
  • Екологичен продукт;
  • Защита на околната среда;
  • Добро акумулиране на топлина;
  • Пожароотпорност.

Всички продукти притежават европейски сертификати за качество, както и знака СЕ (Директива на ЕС за строителни продукти 89/106/ЕЕС), издаден от CIES на института в Стара Загора, който е упълномощеното тяло от страна на ЕС за тестване и сертифициране на продукти по стандартите на ЕС.

За повече информация:

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта