Икономично и комфортно отопление и охлаждане с термопомпа

Публикувано на 14/05/2018 от Реклама | Последна редакция на 15/05/2018 | Видяно 8 166 пъти

Когато става въпрос за осигуряване на уют и приятен климат в собствения дом, почти всички хора изпитват затруднения в избора на подходящата техника. В днешно време собствениците на жилища имат богат избор от модерни решения за отопление, като освен конвенционалните горива дърва, газ и нафта, се предлагат и редица технологии, които работят с неизчерпаемите и екологични възобновяеми енергии. Комплексно решение за отопление, охлаждане и подгряване на топла вода с една система предлага термопомпата, която използва топлината на околната среда. Съществуват три вида термопомпи в зависимост от източника на енергия: въздух, земя и вода. С най-широко приложение, независимо от региона, е сплит термопомпата въздух-вода.


Енергия от въздуха – безплатна и неизчерпаема

На практика термопомпата използва топлината от заобикалящия ни въздух и я трансформира в енергия за отопление през зимата, а има възможност и за охлаждане през лятото. Самата система с термопомпа се нуждае от малко количество електрическа енергия за захранване и трансформиране на енергията. Така до голяма степен вие сте независими от нестабилните цени на фосилните горива като газ и нафта, осигурявате изключителен комфорт в дома си и също така активно допринасяте за опазване на околната среда и намаляване на вредните CO2-емисии.


Сплит термопомпа въздух/вода – икономична и високоефективна

За да функционира икономично термопомпата, разликата в температурата навън и в отоплителната система трябва да е възможно най-малка. Това се постига с изграждането на нискотемпературна отоплителна система, защото по този начин техниката трябва да повиши съвсем малко температурното ниво на енергоизточника. Така инсталацията изразходва по-малко ток и разходите за отопление са по-ниски. Предпоставка за икономичната работа на термопомпата е и добрата топлоизолация на сградата и голямата площ на отоплителните повърхности (например подово отопление), което допълнително допринася за приятен и равномерен климат в помещенията.

Дори и при ниски температури на въздуха сплит термопомпата е надеждно решение за отоплението на вашия дом. Работният диапазон на този тип техника е стандартно до -20°С. Разбира се при ниските отрицателни температури термопомпата изразходва по-голямо количество електрическа енергия, но тъй като годишно дните с такива ниски температури са много малко, то годишният разход на ток прави термопомпата едно от най-ефективните и икономични решения за отопление.


Компактни размери и лесно инсталиране

Друго предимство са компактните размери и лесното инсталиране.  Вътрешното тяло не отнема много място за монтаж в жилището, а външното тяло може да бъде монтирано чрез конзоли отвън на земята или на фасадата на жилището. Преносът на енергия става през тънки тръбопроводи, които не изискват пробиването на големи отвори в стената.

Тъй като всички движещи се компоненти се намират във външното тяло, вътрешното тяло работи изключително тихо, като дори работата на циркулационната помпа не генерира доловими шумове.

В заключение ви представяме накратко предимствата на модерното отопление и охлаждане с термопомпа

  • ниски годишни разходи за отопление и охлаждане

  • компактни размери, пестящи място

  • висок комфорт на отопление, охлаждане и топла вода

  • независимост от нестабилните цени на горивата

  • лесна поддръжка

  • щадящо околната среда решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта