Преди и след: Как млада двойка превърна скучния си имот в приветлив и светъл дом

Публикувано на 30/04/2018 от Реклама | Последна редакция на 30/04/2018 | Видяно 16 203 пъти

Мечтата за собствено жилище заема водещи позиции сред българското население. От ранна детска възраст мнозина от нас са чували колко е важно един ден да си имаме наше местенце за живеене и да сме независими. Това, разбира се, има своите предимства. Сами решаваме как да обзаведем отделните помещения, без да искаме разрешение от хазяите. В следващите редове ще разгледаме преобразяването на първоначално скучен имот, който става притежание на млада двойка в България.  

Също като болшинството родни домакинства, двамата млади са подвластни на икономическата обстановка в страната. Тя не им позволява да финансират сами придобиването на жилище, без това да наруши качеството им на живот. Още повече, средствата за покупка са само началото, почти винаги задължително следвани от такива за основен ремонт. А конкретно за реновиране на двустаен апартамент, какъвто е избрала семейната двойка, са нужни между 20 000 и 30 000 лв. 

Вариантът да се подложат на непосилни лишения, опитвайки се да се справят сами с подобни разходи, им изглежда непривлекателен. В същото време идеята да теглят банков заем първоначално ги притеснява заради многото неизвестни около нея. На помощ идва сайтът на УниКредит Булбанк – моят нов дом, който е предназначен за всеки, който се е насочил към закупуването на имот. Информацията в него е удобно синтезирана и може да се използва и от неклиенти на банката напълно безплатно. Профeсионализмът на консултантите в банката е поредна основателна причина семейството да вземе разумното решение да изтегли жилищен кредит.


Откъде да започнем? Какви документи са нужни при одобрение на кредит?

Всяко начало, обвито в мъглата на неизвестността, предизвиква смут. Когато влизат в новия си дом, младите влюбени се натъкват на неприветливо и нефункционално пространство, с чиито предизвикателства трябва да се справят. Нямат идея откъде и как да започнат преобразяването на жилището си, какви стъпки е препоръчително да следват. В подобна ситуация са и преди да изтеглят жилищния си кредит. Логично възниква въпросът какви документи са необходими за одобрението му. Специално създаденият сайт на УниКредит Булбанк, както и любезните консултанти на банката внасят яснота. Ето и част от важната за набавяне документация:

  • Удостоверение за данъчна оценка на имота;
  • Удостоверение за семейно положение;
  • Експертна оценка на недвижимия имот;
  • Предварителен договор;
  • Копие на нотариален акт.

За още по-голямо удобство, в една от интернет страниците на УниКредит Булбанк фигурира конкретна информация откъде точно се получава всеки от документите за одобрение на кредит.


Безличното пространство е усвоено! А как да усвоим кредита?

Безличното празно пространство, което посреща младото семейство, престъпило прага на новия си дом, видимо е усвоено максимално интелигентно и естетически. Голите и стерилни под и стени са приютили приветливи дневна, кухня и трапезария, в които щастливата двойка да споделя уютните си домашни преживявания. Но за да може да им се радва в настоящия момент, малко назад във времето двойката се нуждае от компетентно съдействие относно нужните документи за усвояване на кредит. За пореден път получават такова от специализирания сайт и професионално подготвените консултанти на УниКредит Булбанк.


Най-скъпо излиза кухненският ремонт. А как да калкулираме разходите за кредита?

Всеки, заемал се с предизвикателството да ремонтира основно дома си, знае, че най-големи са средствата за цялостно обновяване на кухнята. В случая, вложените от младото семейство, са допринесли за превръщането на потискащото помещение в просторен и светъл кулинарен кът. Внимателно са преценили всеки разход, така че да имат на финала едновременно красиво, но и функционално обзавеждане и оборудване. Същата прецизност към детайла им е била необходима и при уточняване на разходите по покупка на имота. А в тях, освен цената на самото жилище, участват още:

  • Нотариални такси и данъци;
  • Такса за изготвяне на пазарна оценка;
  • Брокерска комисионна;
  • Разходи за ремонт и обзавеждане.

Изяснили приблизително точно сумата на окончателните разходи за придобиване на жилище, собствениците могат да изчислят месечната си вноска. Това става посредством удобен и лесен за ползване калкулатор. Веднага след това изпращат и запитване към консултантите на УниКредит Булбанк.


Всичко е ясно, като в чисто нова баня!

Младата семейна двойка несъмнено се гордее с новата си баня, решена предимно в бели тонове. Помещението излъчва неподправена чистота, която изцяло е заличила предишния невзрачен облик. Пореден щрих от успешно реновираното жилище, е нанесен върху приказката, която собствениците пишат съвместно с УниКредит Булбанк.

Вие също можете да бъдете герои в подобен щастлив сценарий и да превърнете мечтата си за нов дом в реалност. Цялата необходима ви информация за покупката и кредитирането на имот можете да откриете напълно безплатно в микросайта на банката, да я изтеглите като PDF файл или изпратите по мейл, като дори не е нужно да сте клиент.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта