5 причини да смените енергоизточника за отопление с природен газ

Публикувано на 27/02/2018 от Реклама | Последна редакция на 23/01/2019 | Видяно 6 987 пъти

Повече уют и топлина срещу по-ниски сметки – мечтаният вариант за отопление на всеки дом. Ако въпреки множеството подобрения по жилището, които вече сте направили, все още имате забележки, може би е време да помислите за смяна на енергоизточника. Природният газ е най-ефективното и екологично чисто гориво за отопление, готвене и топла вода, предпочитано от десетилетия в европейските домове. Нарастващ брой български домакинства отдавна преминаха към синьото гориво и неслучайно. Ще разгледаме само 5 от причините за това:


Разходите на природен газ са много по-ниски

Бързо сравнение между цената на природния газ и тази на електроенергията през последното десетилетие показва, че газът е с трайно по-ниска цена за битови потребители в сравнение с тока. Тенденцията е ниската цена на природния газ спрямо електроенергията да продължи, което означава, че рано или късно ще трябва да смените климатиците с газ, ако не искате да плащате високи сметки за отопление.


Имате пълен контрол и едновременно повишавате качеството си на живот

Топлинният комфорт на всеки е различен. Към това добавяме и усещането за топло през различните сезони – 12 градуса през пролетта се усещат по един начин, същите 12 градуса през лятото – по друг. Независимо от това какви са температурните ви желания, имате пълен контрол над природния газ, респективно и на градусите в дома си. Намалявате или увеличавате дистанционно, без да сте зависими от фактори като сезонността при топлофикационните дружества, например.

Чудесно е, че сте сбъднали мечтата си да живеете в къща в близост до големия град. Не се съмняваме обаче, че едно от най-неприятните неща е осигуряването на гориво за отоплението. Транспортиране, подреждане, зареждане, чистене – повтарящо се многократно действие за всеки, който е избрал да се отоплява с твърдо гориво. С природния газ всички тези ангажименти отпадат, защото той се доставя по газоразпределителна мрежа директно до дома. Топло, чисто и без излишна хамалогия – напълно възможно е ако замените дървата, въглищата или пелетите с природен газ.


Инвестирате разумно, докато помагате на околната среда

Осигуряването на ефективна енергия в дома е разумна инвестиция по две причини. Гарантирате си трайно ниски разходи за енергия, което ви позволява да спестявате в дългосрочен план. От друга страна, повишавате многократно енергийната ефективност, а оттам и стойността на имота.

Освен това с използването на природен газ в дома помагате значително и за подобряване на състоянието на околната среда. Това е така, защото при използването на природен газ не се отделят сажди и прах във въздуха – едни от основните замърсители. Например, през 2017 г. всеки битов потребител на природен газ е спестил над 3 т. вредни вещества.

Разберете повече за ползите от използването на природен газ за готвене, отопление и топла вода на https://gas.overgas.bg.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта