Преди и след: 5 стъпки от безличния имот до модерния и уютен дом

Публикувано на 12/12/2017 от Реклама | Последна редакция на 20/12/2017 | Видяно 10 278 пъти

Първата среща с новото ни жилище се случва в ума ни. Там нанасяме началните щрихи, насищаме с цветове, емоции, живот. Скоро обаче на романтиката ѝ се налага да се сблъска с прагматизма. Защото много често, преди да се сдобием с любимо семейно гнезденце, имаме насреща си смущаващо вехти помещения, носещи след себе си куп ремонтни и дизайнерски предизвикателства.

Колко струва обаче преходът от наложителния прагматизъм до уютния дом?

  • Среден разход за освежителен ремонт на двустаен апартамент: между 8 000 и 10 000 лв.
  • Среден разход за основен ремонт на двустаен апартамент: между 20 000 и 30 000 лв.

Колко от нас имат заделен подобен бюджет? Трябва ли да спестяваме в продължение на години, докато същевременно отлагането на някои ремонтни дейности акумулира допълнителни разходи, които в крайна сметка заплащаме на многократно по-скъпа цена?  Какви са вариантите, за да не правим пореден компромис с качеството на живота и комфорта на нашето семейство?

Това са предизвикателствата, които срещат и собствениците на апартамента, чиято трансформация ще разгледаме след малко. За нея те теглят ипотечен жилищен кредит, за какъвто отлични актуални условия може да получите от доверените партньори УниКредит Булбанк. С него започват едно вълнуващо интериорно приключение с щастлив финал. Какви стъпки са нужни, за да извървим успешно пътя от безличния имот до модерния и уютен дом, предстои да разберем в следващите редове.


Проучете съседите, локацията и поддръжката на имота

Видът на апартамента, преди същият да бъде ремонтиран и преобразен, далеч не извиква оптимистични пориви. Тепърва предстои много работа, с каквато по всяка вероятност ще се сблъскате и вие, когато дойде моментът да стартирате трансформацията на бъдещото си жилище.

Преди обаче от потенциален купувач да сте се превърнали в реален собственик на имот и да е дошло времето да мислите за ремонт, е добре да съобразите някои съществени обстоятелства, като съседи, поддръжка на сградата и други.

За да направите качествен избор, експертите от УниКредит Булбанк са се погрижили да предоставят достъпна и полезна информация, специално поднесена за вас в новия им микросайт, предназначен към всички бъдещи новодомци. Прочетете внимателно събраните съвети и не допускайте грешката да се разочаровате на по-късен етап!


Бъдете бдителни при огледа на имота

Веднага се вижда, че ремонтните дейности в този невзрачен на пръв поглед апартамент ще бъдат обвързани с разнородни разходи.

Много е важно, при подготовка за покупка на имот, да бъдете особено бдителни при огледа. По този начин ще си направите адекватно сметката какъв ремонт ще бъде необходим и ще можете да съобразите размера на ипотечния кредит с това. Често в калкулациите се забравят почти неизменните разходи, свързани с нотариални такси, местен данък и брокерски комисионни.

Тук може да се запознаете с основните разходи, които трябва да предвидите за вашия конкретен имот. Но, за да сте сигурни, че всичко е предвидено максимално точно, препоръчваме да обсъдите детайлите във филиал на банката.


Планирайте мечтания дом точно и с детайли

Апартаментът, за който ви разказваме, е разположен на площ от скромните 40 кв.м., а във височина достига 8 метра. Собственици и дизайнери заедно се справят с предизвикателството да превърнат на пръв поглед нефункционалното пространство в завършен и модерен дом. Той разполага с практична и стилна кухня, плавно преливаща към открита дневна, а по стълбите нагоре стигаме до балансирана в контрастите си спалня. Старият килер пък е превърнат в компактна баня.

Колко и какви зони ще има е добре обмислено предварително и е обвързано с конкретните нужди на домакините. За максимално улеснение в планирането може да ползвате изключително удобна таблица за параметри на имота, напълно безплатна и лесно достъпна на сайта на УниКредит. В нея може да нанесете:

  • предпочитания относно локация;
  • обекти в близост;
  • етаж;
  • помещения;
  • наличие на гараж;
  • асансьор;
  • състояние на входа и други.


Калкулирайте умно разходите си

В разглежданото тук жилище дори и стълбището е необикновено. Освен че влиза в стандартната си роля да свързва отделните зони в рамките на вертикалното пространство, то впечатлява с множество възможности за съхранение. Това допринася за наистина добрата организация и подреденост в дома, което намалява необходимостта от допълнителни разходи за тавански или подземни помещения.

Такива позитиви е силно препоръчително да въведете и при планиране на финансите си, когато сте решили да инвестирате в нов дом. Предприемате сериозна стъпка, така че обмислете добре решенията и действията си. Планирайте разумно разходите по бъдещия си кредит. Ето как:

  • Изпратете запитване до професионален консултант.


Вижте цялостно картината на бъдещия си дом

Отделните детайли на жилището ви са точно толкова значими, колкото и цялостната му картина. За да се радвате на подобна прекрасна трансформация от безличен имот до модерен и уютен дом, каквато видяхме с показания пример, подредете добре парченцата на пъзела. Всяко от тях ви носи ценна информация за покупката на апартамент или къща, а най-хубавото е, че можете да ги откриете, събрани на едно място в сайта на УниКредит. Перфектно организираната информация, от която всеки купувач на имот се нуждае, може да се изтегли като PDF файл или да се изпрати по мейл. Тя е лесно и напълно безплатно достъпна за всеки, без значение дали е клиент на банката.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта