Присъствието на съвременните световни тенденции в българските бани

Публикувано на 22/08/2017 от KAI Group | Последна редакция на 28/08/2017 | Видяно 6 218 пъти

Сутрин буквално отваряме очите си в банята! Вечер отново последната ни среща е с банята, преди да ни обгърнат топлите завивки. Помещението, което ни грабва сутрин смело и ни изпраща вечер с любов. Там искаме да се чувстваме добре. Банята е нашето интимно място, в което се трансформираме от състояние на покой в делова форма на духа и тялото си и обратно. Нека я направим истински свежа, приветлива и привлекателна, защото макар и да е кратък престоят ни в нея, той е ежедневен и истински съкровен. Самочувствието, здравето и състоянието на духа ни пряко зависят от качествената почивка и отмора в това помещение.

С лекота можем да го оформим качествено, чрез използване на фаянсовите плочки с глазурен слой, който запечатва повърхността им и ги прави водоустойчиви и лесни за почистване и поддръжка.

С помощта на водещите технологии на KAI Group в керамичната индустрия, като дигитален печат, водно и диамантено рязане, тройно изпичане с платина иливетроза, всяка баня е уникална и неповторима, защото изразява индивидуалния стил и характер на всеки потребител. Предлагането на разнообразие във всички размери, цветове, дизайни, повърхности и декоративни елементи, ще даде възможност на всеки да остави своя почерк в банята и да се наслади на релаксиращите моменти в нея.


Текстилен дизайн и бродерии в банята, вече да!

Текстилният дизайн вече може да радва окото и в баните. Бродиран върху керамични фаянсови повърхности, той вдъхва неповторим уют и изящна декорация на нашето съкровено интимно пространство. Вече може да превърнем банята в изящен будоар, където да подготвяме тоалета си за деловия ден или пък за романтична вечер с любимия. Качеството на печат е толкова усъвършенствано, че имитацията на текстилни нишки и бродерия може да бъде объркана с истинските такива.

Източник

Серията Велвет ще откриете в два основни елегантни цвята - синьо и бежово, а специалните ефекти по повърхността на плочките допълнително подсилват реализма на текстилния дизайн. Релефът по плочките създава истинска дълбочина на възприятието, а в същото време те остават лесни за поддръжка и позволяват отлична хигиена в банята.


Декорация с изящни тапети от фаянс в банята

Тапет в банята е съвременната наложила се тенденция за 2017 година. Всички световни марки залагат на нея, като се предлага изключително разнообразие на десените. Показаната серия Силк е предназначена за баня, със специални ефекти по повърхността на плочката, които я правят оригинално решение за интериора. Основните плочки на Силк са в размер 25х40 см., както и декорите зиг-заг, които имат интересни релефни форми. Флоралните декори на серията формират изумителни стенни пана в размер 50х40 см., които придават оригинален вид на интериора и спомагат за уютното и свежо излъчване на вашата баня. Място, в което да се чувствате наистина у дома си.


Съвременен прочит на класическия камък в банята

Облицовката на банята с камък е класическа интерпретация още от незапомнени исторически времена. Може би най-естествената и асоциативна с природата форма всъщност се явява камъкът, напомняйки ни за корито от скали на планински водопад, езеро или река. Така съвсем естествено го внасяме като материал в дома си. Нове е серия за баня за любителите на нюансите в сиво. Предлагана в модерния размер 20х50 см. с два различни тематични декора. За любителите на стилизираните флорални елементи, Нове предлага графики с листа, а за тези, които предпочитат геометричните форми, има и декор мозайка. Комбинацията от геометрия и флорални мотиви дава възможност да бъде удовлетворен всеки вкус.


Полъх на нежна магнолия в банята

Ако сте по-романтични и ви е нужна повече нежност и меко излъчване на банята, то серията Pastel е точно за вас. Цветът на нежната магнолия ще ви обгърне с любов. Пастел в размер 25х40 см. е чудесна комбинация от дърво и флорални елементи, която придава на банята запомнящ се характер. Изчистената визия на дърво и свежестта на Магнолия, решени в сиви и бежови нюанси, се адаптират към всеки интериор. Можем да избираме от въздействие на камък, дърво или комбинация от двете.

Източник

Дизайнът на вашата баня е във вашите ръце. Каквото ви е на сърцето, може да го реализирате в дома си, съвсем лесно и достъпно, по най-съвременен начин и с най-високо качество.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
Handyman
Боядисване и декорация, София
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Popovi Stroy
Плочки и теракот, София
МБЧЕК
Архитектура и дизайн, София
Васил Михайлов
Сухо строителство, Пловдив
2 извършени проекта