Хитри идеи за настаняване на повече гости в малката дневна

Публикувано на 12/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 4 995 пъти

Вашата дневна може да ви се струва напълно достатъчна като площ за семейството ви, но какво се случва по празници, когато винаги идват непредвидени гости? Неудобството, че не можете да поканите приятелите си у дома заради липса на пространство, също не е за подценяване. В зависимост от реалната големина на хола ви, можете да изберете временни или постоянни решения за настаняване на повече хора. Днес ще ви представим няколко оригинални идеи, които ще ви помогнат с този проблем, но ако сте готови да преобразите напълно стаята в името на комфорта, ви препоръчваме да се обърнете към опитни специалисти.


Балконът като част от интериора

Ако към дневната ви има балкон, който рядко влиза в употреба, сега е идеалният момент да го оползотворите. Остъклете го и добавете красив килим, за да се вписва в цялостната визия. Мебелите също трябва да са в цветовата гама на вътрешното обзавеждане. По този начин ще можете да съберете на едно място различни компании, които да си общуват, без да притесняват другите.

Вижте още: 8 дизайнерски трика, които да приложите в дневната


Удобството на кухненския остров

В случай че жилището ви е с кухненски бокс, островът може да ви бъде наистина верен приятел. Освен че добавя площ в кухнята, той може да се превърне и в удобен бар, където да настаните двама или повече души.


Оригинални възглавнички за седене

Ако не разполагате със свободно място за добавяне на каквато и да била мебел, големите меки възглавници за сядане са добро и хитро решение. Цената им е повече от приемлива, а свежото усещане, което внасят в дневната, е безценно. Подберете ярки цветове и така ще се сдобиете със страхотен интериорен акцент. Желателно е масичката ви за кафе да е ниска, за да се чувстват всички удобно.


Пейка вместо столове

Свикнали сме, че около високата трапезарна маса винаги има подредени точен брой столове. Това обаче ограничава мястото, а и трудно може да се импровизира с подобно разположение. Предлагаме ви да загърбите традиционния изглед на трапезарията и смело да добавите красива пейка от едната страна. Тя трябва да е на височината на другите столове и с подходяща тапицерия. Пейката позволява да се настанят повече души, тъй като не ангажира с определена бройка. Ако редовно ви гостуват приятелски семейства с деца, още по-добре, защото всички хлапета могат да се чувстват комфортно там.

Вижте още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Сгъваема пейка за големи компании

Сгъваемите мебели отдавна са доказали своята функционалност, особено в апартаменти с малка квадратура. Монтирането им е изключително лесно, а единственото, от което имате нужда, е празна стена и няколко метра свободна площ за моментите, когато масата и пейките са в пуснато положение.

Коя от идеите ви допадна най-много? Ако скоро ви предстои ремонт на дневната, не забравяйте да се свържете с професионалистите, които могат да превърнат и най-малката стая във функционално помещение. Направете безплатна заявка и разгледайте офертите, които различни изпълнители ще изготвят специално за вашия проект. Проучете всеки един майстор, като разгледате профилите им и прочетете мнения от предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта