Каменно великолепие в дневната

Публикувано на 13/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 6 787 пъти

Добре известно е, че камъкът е сред първите строителни компоненти, познати на човечеството още от дълбока древност. Интересен е фактът, че дори след всичките тези години, в които го използваме, методът на приложение се е запазил все така автентичен. И този път ще използваме няколко от най-красивите идеи за присъствието на камък в интериора, предложени от потребителите във форума "Направи сам". Като утвърдил се от 10 години интернет портал, той представлява едно уникално по вида си онлайн пространство за споделяне на разнообразни идеи и хрумвания, така че не пропускайте възможността да се присъедините. Споделете вашите идеи или просто почерпете малко вдъхновение за изпълнението на множество креативни проекти. А ако все пак имате нужда от "едно рамо" за интериора в дома си - знаете, че винаги можете да потърсите специалист, който да ви съдейства!


Грубоватата каменна стена в изтънчения модерен интериор

Ето, че дори и в съвременните жилища, камъкът може да намери своето изключително красиво приложение. Независимо от стила във вашия дом, бихте могли да го използвате винаги, тъй като той позволява разчупеност и разнообразие от форми и съчетания. В това ще се убедите в следващите редове.


Да оставим стените "голи"

Този стил е познат като "индустриален", като при него е характерна употребата на "сурови" материали, които правят ежедневието някак по-опростено и уютно. Тухлената стена тук е наистина добре съчетана с останалите детайли в дневната, а комбинацията създава усещане за комфорт, подправен с щипка артистичност.

Виж още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Впечатляваща бяла премяна на камъка

Ако искате повече симетрия, спокойно можете да боядисате камъка в бяло. А ако се спрете на такъв с по-заоблени форми, с лекота можете да постигнете дори нежно излъчване, което неминуемо ще впечатли любителите на нестандартните идеи.


Декоративна стена или колони в дневната

Това е предложение, което намира приложение в по-просторните дневни. Ако разполагате с пространство, идеята за изграждане на каменна стена или колона е наистина един уникален начин да използвате този автентичен материал, придавайки му съвременен стил.

Виж още: 8 дизайнерски трика, които да приложите на дневната


Дайте на камината си това, което й се полага

Няма спор, че камината е най-добрата "домакиня", която със сигурност ще се радва да посрещне всякакви хрумвания, в които се използват каменни елементи.


Бохемия, добре дошла!

Бохемският стил се свързва с бунтарския дух, характерен за хората на изкуството, за хипитата и всички "отлъчници" от обикновеното, рутинното и традиционното. Той отдавна намира място в интериорния дизайн, като със своя отличителен, разноцветен характер пренася атмосферата в дома на едно съвсем различно ниво. И тук камъкът се вписва просто перфектно, не мислите ли?


Вилата ви има нужда от камък

Планината, със своите красиви природни гледки, заснежени зими и уютни мигове, ни дава именно онова усещане за спокойствие, от което всички ние имаме нужда. Вилата или хижата ви могат да засияят, ако ги удостоите с великолепното присъствие на камъка. Той е един естествен природен елемент, който може би ще се окаже, че е именно онова парченце от интериорния пъзел, което ви е липсвало.

Още вдъхновение можете да намерите с помощта на специалистите по интериорен дизайн. Пуснете безплатна заявка и ще получите конкурентни оферти от най-подходящите професионалисти в областта, а след това сами изберете на кого да се доверите, на базата на техните дейности и клиентски оценки.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта