Предимства на инфрачервената отоплителна система

Публикувано на 10/06/2018 от Светла Иванова | Последна редакция на 25/10/2018 | Видяно 4 449 пъти

Когато топлинният източник излъчва лъчиста топлина, всички твърди предмети (стени, под, таван, мебели) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Повърхностите и вещите акумулират топлината и отново я отдават в пространството.

Отоплителните панели са вградени в гипсови плочи. Панелите са с различни размери и мощности, което дава възможност за оптимални решения за всякакви помещения. Абсолютно безшумни, безвредни, не изсушават въздуха, не могат да предизвикат пожар и не изискват никакво специално обслужване.


Защо да изберем този начин на отопление?

Отоплителните системи с инфрачервени лъчи са решението, което може да отговори на изисквания на всяко модерно домакинство - ефективни, икономични, лесни за експлоатация и с дълъг живот. Освен че се грижат за комфортната температура в дадено помещение, те и спомагат за запазване на топлината дори при отворен прозорец, благодарение на затоплянето на стени, тавани и под. Този иновативен метод на отопление се базира на поставяне на инфрачервен панел на стената или тавана. Поставянето може да бъде направено от всеки, а след това панелът само се включва в контакта.

Вижте още: 9 практични съвета за всички, които се топлят на дърва


Предимства на инфрачервената отоплителна система

Един от задължителните фактори, за да се чувстваме уютно и комфортно вкъщи, е топлината. Едва ли има човек, който обича да му е студено през зимата или останалото време от годината, когато температурите не са особено високи. За съжаление, цената на парното и тока постоянно се увеличава, което до голяма степен превръща топлия и уютен дом в истинско луксозно изживяване от финансова гледна точка. Именно поради тази причина много хора започват да мислят за алтернативни начини на отопление, които няма да нарушат семейния бюджет, но и ще бъдат ефективни през целия отоплителен сезон. Ако и вие искате да оптимизирате разходите си за отопление, но не знаете как, не се колебайте да се свържете с опитните специалисти.


Предимства за здравето на обитателите

Инфрачервените вълни, за разлика от микровълните, са благотворни за човешкото тяло. Общоизвестно е, че тези лъчи се използват успешно в медицината за лекуване на напрежение и възпаления. Както вече споменахме, тази отоплителна система работи на принципа на слънцето - нагрява твърдите предмети в една стая, без това да оказва влияние върху качеството на въздуха. В този ред на мисли, поддържането на по-ниска температура на въздуха в помещението означава също и нарастване на влажността му до нива, благоприятни за човешкото здраве.

Вижте още: Тенденции за отопление през зимата


Предимства за дома ви

С лъчистата отоплителна система отделните зони в една стая могат да имат различна температура. Следователно е възможно дадено помещение да се раздели на няколко зони и да се поддържа различно ниво на топлина във всяка една. Поради тази причина, лъчистите уреди топлят ефективно само там, където е нужно. Това позволява на лъчистите отоплителни тела да са по-икономични от конвекторните радиатори и климатиците с около 30 %. Освен това, атрактивният естетичен вид на инфрачервените нагреватели отваря нови възможности за интериорен дизайн, без панелите да отнемат място от помещението. Предлагат се различни модели - бели панели с алуминиева рамка, панели от бяло или черно стъкло, дори панели картини.

Ако искате да ремонтирате жилището си, за да спестите от сметките през зимните месеци, свържете се още сега с опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus. Можете да разгледате разнообразни оферти и коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за ремонт лесно и безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта