Стъклени тухли – практично решение за разделяне на две помещения

Публикувано на 26/01/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 13 752 пъти

Условностите на малкия апартамент често водят до необходимостта от обособяването на две жилищни зони в едно и също помещение. Какви варианти съществуват за постигането на тази цел можете да проучите в изключително практичния форум "Направи сам". Сред идеите, които участници във форума разискват, е възможността за преграждане на помещение (хол, трапезария) със стъклени тухли. Тук ще ви покажем защо това е удачно решение и при какви обстоятелства може да бъде приложено. А при нужда от професионалист за изпълнението на вашия проект, доверете се на доказал се такъв.


Преграда, която не спира светлината

Когато преграждаме голяма стая, в повечето случаи прозорците остават в едната част на помещението, а другата рискува да потъне в мрак. Тук на помощ идват именно стъклените тухли, през които светлината успява да премине, при това - пречупвайки се по ефектен начин.

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Стъкло до тавана или малко под него

Както съветват и потребителите в "Направи сам", стъклените тухли са добра идея, но не и ако целите шумоизолация, тъй като стъклото е добър проводник на звука. Но пък ако искате само визуално обособяване на отделна жилищна площ, то можете да си позволите стъклени тухли, както и да си играете с височината на получената от тях преграда. Изберете дали искате тя да стига до тавана, дали да е малко по-ниска, или дори - с варираща височина в различните участъци.


Стъклените тухли като помощен елемент

За да постигнете по-добра обособеност на втората зона в стаята, използвайте стъклените тухли само като помощен материал, вграждайки ги в преградната стена. Така ще имате едновременно по-успешна звукоизолация и участъци, през които естествената светлина да преминава.


Цветно стъкло за повече настроение

Хубавото при стъклените тухли е, че съществуват в различни цветове, шарки и разновидности. Комбинирайте ги, за да получите своя домашен шедьовър - уникална преграда, с която в дома ви винаги ще е цветно.


Дайте воля на фантазията си

Стъклените тухли се използват още от началото на миналия век. Намират разнородни приложения, като стават популярни при използването им в интериори от стила арт деко. Освен да преграждате хола си с тях, можете да им намерите място у дома и като основа на бар плота, разкошна преградна стена в банята, декоративен елемент в дневната.

Вижте още: 8 дизайнерски трика, които да приложте в дневната


Планиране и монтаж

От "Направи сам" научаваме, че стъклените тухли се редят като нормалните газобетонни блокове с теракол и отвес. Естествено, необходимо е да изчислите височината така, че да свършва на цяла стъклена тухла.

Ако обаче сте замислили по-сложна преградна стена - с овал, варираща височина или вградени елементи, най-добре ще е да потърсите помощ от професионалист. В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за своя проект и да получите оферти от регистрираните при нас изпълнители. След като сравните изпратените ценови предложения и прочетете информация за тяхната дейност, както и отзиви от предишната им работа, сме сигурни, че ще съумеете да откриете най-подходящия за вас майстор.

Желаем ви успех със стъкления ви проект и не забравяйте да снимате и да се похвалите с резултата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта