Да изчистим хладилника за 25 минути

Публикувано на 09/05/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 20 348 пъти

Във всеки дом хладилникът се явява най-често използваният предмет от всички членове на семейството. Това е един от най-приятните уреди у дома. Не създава почти никакви грижи, стои мирно в повечето случаи и предлага вкусотии за малки и големи, приютява десетките магнитчета, донесени от различни краища на света и рядко изисква специални грижи.

Понякога обаче настъпва един момент, в който вече не можем да си затваряме очите и е необходимо да признаем, че хладилникът има нужда от спешно и цялостно почистване. Процедурата има потенциалът да се превърне в продължително и досадно занимание, но с практиката сме намерили начин времето значително да се скъси. Отделете за почистването не повече от 25 минути, като действате пъргаво и сръчно, пуснете енергична и приятна музика и се заредете с приятно настроение!


Минути 1-2

Изключете хладилника от електрическата мрежа. Плъзнете навлажнена тънка плоска четка под уреда, за да премахнете прахта.

Вижте още: Всичко за почистването на кухненските шкафове


Минути 3-7

Изпразнете уреда от поставената в него храна. Изхвърлете всичко ненужно и развалено. Излейте в мивката течностите от бутилките и бурканите, преди да ги изхвърлите. Помислете дали бихте могли да използвате повторно някои от опаковките, които пращате на боклука. Махнете всички поставени украси над хладилника, свалете магнитчетата.


Минути 8-15

Извадете рафтовете и чекмеджетата, поставете ги в мивката. Измийте ги с гъба, топла вода и течен сапун. Оставете ги да изсъхнат на въздух - на балкона или верандата.


Минути 16-19

Напръскайте вътрешността на хладилника със спрей за почистване. Избършете с мека кърпа първо стените, а след това и вратата. Ако има пукнатини и малки недостъпни за кърпата места, изчеткайте със стара четка за зъби.


Минути 20-22

Включете хладилника, върнете рафтовете и чекмеджетата. Подредете прясната храна, затегнете добре капачките на бурканите и бутилките.


Минута 23

Някъде във вътрешността поставете малък съд (например ракиена чашка) със сода за хляб. Тя ще абсорбира неприятните миризми от застояла храна или плодове. За най-добри резултати подменяйте содата всеки месец.

Вижте още: 12 интригуващи и забавни дизайна на кухненски прибори


Минути 24-25

Почистете външната част на хладилника. За да не повредите покритието, използвайте мек почистващ препарат, например такъв за миене на чинии, памучна или хартиена кърпа.

Ако лепите магнитчета по вратата, би трябвало да сте ги махнали още в първата стъпка, а след като хубаво сте избърсали вратата, време е да ги подредите отново.

Готово, браво на вас! Ако имате нужда от помощ за цялостното почистване на вашия дом, потърсете в MaistorPlus професионални хигиенисти. Можете да разгледате профилите на регистрираните фирми и да прочетете оставените за тях мнения.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта