10 невероятни идеи за организация в кухнята

Публикувано на 02/08/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 30 140 пъти

Добре подредените стъклени съдове, бурканчета или кутийки, пълни с подправки, създават комфорт по време на готвене. От естетическа гледна точка хаусът може да се избегне, като се подберат съдове с приблизително еднаква големина и форма. Това представлява един симпатичен начин да внесем малко повече настроение и цвят в кухнята.

Виж още: Как да спечелим място в кухнята


10 невероятни идеи за организация в кухнята

Всички си мечтаем за по-просторна, комфортна и подредена кухня. За щастие, тези цели са лесно изпълними. Предлагаме ви 10 практични идеи, с които да постигнете всичко това, независимо от пространството, с което разполагате. Това са достъпни съвети, които всеки лесно може да изпълни, а резултатът надминава очакванията. Свържете се със специалисти, които да ви помогнат в изпълнението на всички ваши идеи, за да изпитате истинско удоволствие от финалния резултат и удобството, което идва с него!


2. "Скрит" органайзер

Килер? Нещо повече - компактна и семпла етажерка, скрита в специално кухненско помещение - само отваряте вратичките, а след това се озовавате в света на кухненското творчество. Подредете всичко прилежно и ще се убедите, че дори почистването на това фантастично скривалище, няма да ви коства усилия.

Виж още: Всичко за почистването на кухненските шкафове


3. Окачени или монтирани кукички

Кукичките са перфектното решение за усвояване на свободното пространство по стените. Най-важното е, че готвенето е много по-лесно, тъй като не се налага да ровите по чекмеджета и шкафове, докато откриете ножа или бъркалката. Естествено, идеята не е да отрупате стените с всичко, което ви хрумне. Напълно достатъчно е да подредите само най-често използваните кухненски принадлежности. Успешно постигнато ниво на перфекционизъм, без много излишни тревоги!


4. Мобилност в кухнята

Какво по-удобно от това да разполагате с етажерка или шкаф на колелца? Освен че може да го използвате за подредба на най-необходимите уреди или посуда, той идеално може да послужи като плот за обработка на храната по време на готвене. Ще е с вас навсякъде, където ви потрябва - близо до мивката, печката, или пък хладилника, вие решавате.


5. Органайзер за бутилки и чаши

Досадно е да ровим в шкаф, пълен с чаши, докато намерим тези, които ни трябват. Събаряме тези на първи позиции и едвам изтегляме необходимите ни за момента. Защо, след като можем да ги подредим на едно място с помощта на висящ държач? Това със сигурност ще спести много изпочупени съдове!


6. Стенен държач за подправки

Гениална идея! Използвайте механизъм на винт или магнити, сложете самозалепящи стикери с имената на подправките и ги подредете в азбучен ред... или пък по цвят. Уверяваме ви, че ще усетите разликата. В допълнение към това - ще се сдобиете със симпатичен арт-декор.


7. Преобразете чекмеджетата

На всички ни е омръзнала бъркотията, а тази идея е толкова лесна и удобна. Могат да се монтират прегради или просто да се пъхнат няколко допълнителни ванички, в които да разпределите приборите. Подредете ги по големина и вид и си спестете лутане в кухнята.


8. Дъска за записки

Всички сме запознати със старомодния метод с хвърчащи листчета, прикрепени с магнити по хладилника. Но дъската е истинска иновация в кухнята. Бележки, напомняния, дори рецепти - всичко, което ви е необходимо, за по-добра организация и по-ефективна работа.


9. Вътрешната страна на вратичките на шкафовете

С монтиране на кукички, етажерки или държачи, това свободно пространство може да бъде оползотворено по един прекрасен и практичен начин. Преценете с колко място разполага шкафът отвътре - понякога можем да скрием там дори кофата за боклук!


10. Диспенсери за храна

Последната идея, която искаме да ви представим, е още една малка иновация за всички домакини. Това са подвижни диспенсери за храна, които се откачат, почистват и пълнят изключително лесно. Бурканите вече бледнеят, нали?

Ако желаете съдействие при ремонта и дизайна на кухнята, заявете проект при нас, напълно безплатно. До 24 часа ще получите оферти от професионалисти, като вие ще прецените с кой от тях желаете да работите на базата на техните профили и препоръки. Позволете ни да ви улесним в изпълнението на всички свои идеи!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта