Маса, гъвкава като акордеон - концепция, впечатляваща с мултифункционалност

Публикувано на 25/07/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 12/07/2016 | Видяно 5 071 пъти

Източник

Вдъхновението, което музиката отключва, може да проникне във всяка сфера от живота. Изглежда, че точно музикален инструмент е провокирал дизайнера Олга Калугин да проектира концепция за гъвкава маса, която представя на наградите за дизайн през 2009 г.. Модернистичната кухненска мебел силно наподобява акордеон и впечатлява с разнообразието си от функционалности. Малко повече за нея ще разберем в настоящата статия, а ако вие имате интересни идеи за обзавеждането на вашата кухня, потърсете специалист близо до вас.


Изчистени форми

Дали ще бъде в прибрания или в разгънатия си вариант, разтегателната маса акордеон привлича вниманието с изчистените си форми. Всяка трапезария, решена в минималистичен и модернистичен стил, би я приютила с радост, особено когато научи колко приятни изненади се крият в тази семпла, на пръв поглед, мебел.

Вижте още: 6 функционални разтегателни маси за ефективно оптимизиране на пространството


Разнообразие от размери

Колко гости очаквате за вечеря? В зависимост от отговора, който ще дадете на този въпрос, разтегателната маса акордеон предлага разнообразие от размери. Когато е сгъната, можете да я използвате като работно бюро, маса за гладене и каквото още се сетите. Разпънете ли я, пред вас се разкриват интересни и полезни функционалности.

Вижте още: Да побереш кухнята в кутия - умното решение за повече пространство!


Контейнери за съхраняване на храна

Идеята да си имате дъски за рязане, които са част от вашата кухненска маса, със сигурност звучи примамливо. Представете си сега, че тези помощници в нарязването на продуктите ви всъщност са подвижни капаци на контейнери, в които можете да съхранявате храна. А може би ще предпочетете в тях да държите любимите си джаджи, за да са ви винаги под ръка?


Триъгълни кутии в помощ на кулинарния процес

Ако контейнерите се окажат недостатъчни, в ролята на допълнителен помощник в кулинарния процес влизат симпатични триъгълни кутии, които се разкриват пред вас, щом разпънете "акордеона". Те биха се оказали идеално място за съхранение на подправки, нарязани продукти или малки прибори. Различните цветове, в които могат да бъдат изработени кутиите, внасят капка свежест в цялостната дизайнерска концепция на масата.

Представяте ли си разтегателната маса акордеон като част от вашето кухненско обзавеждане или имате още по-добра концепция? Споделете идеите си с професионалистите в MaistorPlus, като направите безплатна заявка в сайта. До 24 часа ще получите конкурентни оферти, ще можете да сравните цени и препоръки от предишни клиенти. Изберете кого да наемете, спрямо изискванията, които имате. След приключване на възложената работа, оставете своя отзив в платформата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта