Таван в София с 2 кв.м. кухня се превърна в модерно ателие (снимки)

Публикувано на 19/05/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 30/08/2016 | Видяно 10 877 пъти

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Преди около година Георги купува имот в окаяно състояние в стара софийска сграда. Повярвайте, мнозина биха се отказали още при първия оглед. Но Георги има сериозен опит зад гърба си в осъществяването на ремонтни дейности, затова стърчащите греди и падащата мазилка не го стряскат. Таванското помещение се намира на "театралната улица" в София и е с площ от 13,5 кв.м. Както сигурно вече се досещате, реализирането на този проект е истинско предизвикателство пред строители и архитекти.


Началото на всеки проект - планът

Проектант Archinavt

Още от самото начало Георги има визия за трансформацията на неговия таван, но се нуждае от професионални съвети и напътствия. Така, първи на сцената излизат младите архитекти Калина и Стефан от студио Archinavt. След успешно изчаканото административно време, дадено от Общината и останалите институции, архитектурният план е готов, а младите специалисти са успяли да създадат не само приятен за окото, но и удобен за всекидневно ползване проект.


Ремонт и пълно обзавеждане за 1 месец

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Следващата стъпка към "пълното изграждане на една малка къща с всички необходими екстри и удобства" - по думите на собственика, е намирането на подходящ изпълнител. Това се оказва много по-лесно от очакваното, тъй като Георги вече има доверен помощник при осъществяването на ремонтни дейности. Той пуска заявка в MaistorPlus, разглежда профилите на кандидатите за неговия проект и оставените оценки за тях и успява да сравни оферти, преди да избере кого да наеме. След няколко дни бригадата на Христо Янакиев - Строй Перфект - започва работа по обекта. Ремонтните дейности и цялостното обзавеждане отнемат само един месец. Срокът на изпълнение на проекта е изключително успешно постижение за всички участници! Нека ви покажем резултата...

Искате да споделите с нас Вашите проекти? Пишете ни на office@maistorplus.com.


Преди и след повдигането на покрива

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Скоростта на работа на Христо и неговата бригада не е за сметка на качественото изпълнение. В рамките на един ден специалистите успяват да разкрият покрива, да издигнат цялостно конструкцията, да го закрият наново с дъски, да поставят керемиди и да го покрият с мушама. Сложени са и обшивки с ламарини, а капандурата е изградена по предварително зададения и одобрен архитектурен план.


По стълбата към спалнята

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

След повдигането на покрива, в помещението се освобождава достатъчно място за изграждане на второ ниво спалня с големина на матрака 1,4х2м. За да стигнете до леглото, трябва пъргаво да се покатерите по дървената стълба. Подобна идея е страхотно интериорно решение за по-малко жилище!


Мокрите помещения

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Вътрешното помещение за баня и тоалетна е изградено изцяло. Стените и подът са покрити с хидрофобни плоскости, саморазливна замазка и хидроизолационен слой, за да не тече на съседите. Душът е монтиран към мивката и по този начин пространството може да се използва оптимално. Цялото помещение е 2,6 кв.м., но разполага с всички необходими екстри. На една ръка разстояние се намират пералнята и гардеробът, които са с изчистен дизайн и бял цвят.


Трапезария с гледка навън

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Компактната многофункционална маса за хранене е позиционирана до прозореца. С цел оптимизиране на пространството тя е с падащ плот и на нейно място се поставя друга холна маса, която превръща помещението от трапезария във всекидневна. Също така, тя е комбинирана със семпли и практични сгъваеми столове, които лесно могат да бъдат преместени, когато не се ползват. Дограмата е сменена с нова и модерна ПВЦ дограма, а на стените е поставена вътрешна и външна изолация, покрита с драскана мазилка отвън.


Всекидневна с телевизор

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Дървената конструкция на таванското помещение е запазена и се разкрива като част от всекидневната. На стените е сложен гипсокартон, а след това са шпакловани и боядисани с бял латекс. Гредите са в контрастиращ тъмно кафяв цвят и създават ненатрапчив рустик ефект. На пода е поставен ламинат, който отлично допълва светлите тонове в интериора.


Кухня, трапезария и всекидневна в едно

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Поради ограниченото пространство кухня, трапезария и дневна са обединени в едно помещение. Кухнята се разполага на 1,7 кв.м. Макар и малка, тя е снабдена с всичко необходимо - кухненски шкафове за съхранение, вградена печка и котлон, хладилник, мивка.

След приключването на ремонта на таванското ателие, неговото цялостно обзавеждане и привеждане в завършен вид, Георги е напълно удовлетворен от извършените услуги и оставя своя положителен коментар за работата на изпълнителите:

"Останах изключително доволен от момчетата! Много професионализъм, коректност и качество събрани на едно място! Комуникацията беше постоянна и на ниво, полезни съвети и практични идеи, уговорките ни бяха спазени докрай. Препоръчвам!"

Резултатът е очевиден - мрачното и неприветливо таванско помещение се превръща в истинско арт ателие, за което мнозина мечтаят. Функционалните мебели, оптималното използване на пространството и креативните интериорни решения правят от тези 13,5 кв.м. истинска наслада за сетивата.


Съвети и равносметка

Изпълнител "СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ" ЕООД

Помислено е не само за уюта и комфорта на ателието, но е облагородено и общото пространство пред него с много малко усилия, но с приятен и освежаващ ефект. Поставен е мокет на пода, а стените са боядисани отново в светли приветстващи тонове.

Преди да пристъпите към реализацията на ваш проект, изяснете идеята в главата си, помислете за бюджета, който бихте могли да отделите и обърнете внимание на целта на ремонта. Кой ще използва жилището - вие ли ще живеете в него, ще го давате под наем или ще го продавате? Необходимо ли е преустройство и цялостен ремонт или бихте могли да направите само "козметични" промени и освежаване на апартемента? Обсъдете решението си с приятел, който има опит с ремонтите и може да ви даде полезни съвети от друга гледна точка на ситуацията. След като вече имате ясна визия за това, което искате, потърсете добър специалист, с когото съвместно да осъществите идеята.

Ако сте харесали този проект, вдъхновили сте се да обновите дома си, нуждаете се от професионални съвети и идеи, направете своя ход и пуснете заявка за услугите, от които имате нужда.

Ако пък искате да представим вашия проект напълно безплатно и той да достигне до над 300 000 клиента, които да се запознаят с вашата дейност и предлагани услуги, пишете ни на office@maistorplus.com и ще се радваме да споделим вашата история!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта