10 очарователни италиански кухни в минималистичен стил

Публикувано на 28/04/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 13 730 пъти

Семпли, изчистени форми и линии. Точност, премереност, дозираност, без излишно утежняване на интериора. Винаги лъскави, цветовете могат да бъдат интензивни или омекотени. Минималистичният стил е добре дошъл в дома на всеки, който вярва в максимата, че по-малкото е повече. Именно на него са посветени италианските кухни, които предстои да разгледате в настоящата статия. В случай че си пожелаете някоя от тях, можете да заявите ремонт на кухня напълно безплатно.


La Cucina Azzura

Изглежда, че освен на squadra azzura (синия отбор), италианците умеят да се радват и на cucina azzura (синя кухня). Семпло, закачливо, приканващо към приятен разговор на по чашка ароматно кафе.

Вижте още: Интересни идеи за модерен кухненски дизайн


Щипка минималистичен уют

Минимализмът може да бъде топъл и уютен и този кухненски дизайн го доказва. А след като приключите с апетитната порция спагети, по оригинална италианска рецепта, можете да поиграете шах на пода.


В цветовете на Италия: Зелено

Като ще говорим за италиански кухни, редно е да започнем с трите основни цвята на ботуша. В центъра на този олекотен дизайн е свежият зелен нюанс. Формите са малки, ненатрапчиви, очите си почиват и изпълват със спокойствие.

Вижте още: Очарователен дизайн на дневни със зелени елементи


Бяло

Преобладаващото бяло тук подчертава изчистеността на линиите. Стилен контраст се получава с част от пода и мебелите, а декоративните прибори на стената внасят закачлива нотка и засилват апетита.


Червено

Интензивният червен цвят успява да присъства ненатрапчиво в интериора на тази кухня, като дори смекчава строгостта на основните сиви тонове. Мисията за постигане на баланс между страст и сдържаност е постигната.


Минимализъм край морето

Минимални форми в дизайна, максимална наслада от гледката! Трудно някой би се лишил от минимализъм край морето. Вдъхновението за създаване на кулинарни шедьоври тук е гарантирано.


Изненадваща мекота

Изоставяме за малко по-ярките багри, за да се пренесем към дизайнерски решения в минималистичен стил с по-неутрални цветове. Приложена е доза смелост в съчетаването на сиво и кафяво, а като резултат се е получила елегантна цялостна визия.


Слънчев минимализъм

Сякаш слънцето е влязло в тази минималистична кухня и трайно се е настанило в нея. Жизнерадостният жълт цвят отправя официална покана за споделени смехове, подправка към вкусна вечеря.


Финален оранжев щрих

За финален щрих в нашата обиколка из минималистичния свят на италианските кухни оставихме едно леко оранжево намигване. Като един смел революционер си е подправил път топлият цвят, за да наруши господството на сивотата.

Отговаря ли минимализмът на вашия темперамент? Ако е така, свържете се бързо и лесно с професионални дизайнери, като пуснете безплатна заявка към тях. Сравнете оферти, разгледайте профили и препоръки на изпълнителите и наемете този, който ще създаде кухнята на вашите мечти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта