Барплот в кухнята: идеи и съвети за дизайн

Публикувано на 08/09/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 08/09/2023 | Видяно 4 160 пъти

Придайте стил на кухненския елемент, който често осигурява допълнително място за сядане и общуване на приятелите и семейството. Разположен в сърцето на кухнята, бар плотът трябва да допълва дизайна на кухнята, но все пак може да има собствен, уникален стил. Популярните материали, използвани в идеите за домашен бар и за идеи за кухненски плот, включват гранит, мрамор и дърво, но има разнообразие от стилни варианти, от които да избирате и които отбелязват както красотата, така и гъвкавостта на естествените и произведените материали.

Независимо дали идеите ви за кухня включват разширяване на плота на острова или създаване на контраст в пространството с различен материал, вдъхновете се от нашите най-добри идеи за барплот, дори ако вашият домашен бар е само барова количка.


Скандинавски дизайн с котлон и комин

Скандинавският стил не спира да излиза от мода, тъй като неговите елементи се съчетават с лекота с други дизайни. Плотът на горната снимка е направен по-конструктивен, тъй като безопасно позволява на потребителя да бъде по-ангажиран с дейности, които се извършват извън кухнята. Един родител може да държи под око децата си, докато готви, например. Но използването на плота е ограничило височината на плота за закуска до тази на типичното кухненско работно място. Така че, ако сте привързани към идеята за високи плотове за закуска в кухнята, продължете да четете за творческите ни решения.


Дърво и усещане за драма

Идеите за черна кухня могат да създадат поразителен външен вид, а използването на красив черен камък или кварц за идеи за барплот може да издигне дизайна на черната кухня. В тази стая (снимката вляво) барът е красив център на пространството, а луксозният мраморен плот добавя привлекателна текстура и шарка към изцяло черната визия.

Дървото винаги ще бъде привлекателен и дълготраен вариант за идеи за барплот. Естественият материал е едновременно издръжлив и универсален за работа, а има и много различни покрития и видове, от които да избирате. Едно от предимствата на използването на дърво за плотове е присъщата естествена красота на материала, тъй като всяко парче има свой собствен уникален характер и белези. В тази кухня бар плотът е очертан от открит дървен ръб, което създава привличащ вниманието дизайн. Прост обрат в традиционния дизайн на дървения плот, красив детайл като този може да придаде уникален характер на кухненското пространство.


Използване на уникален естествен камък

Барът е идеалното място за творчески подход към материалите, цветовете и моделите. Използването на уникален естествен камък за барплота може да създаде изискана атмосфера на елегантност и лукс, а жилавите кухненски плотове стават все по-популярни за кухненски дизайни от всякакви форми и стилове.

Впечатляващият кварцит в зелен цвят на костенурка създава наистина зашеметяващ дизайнерски елемент в пространството, а метаморфната кварцитна скала е изключително издръжлива. Други естествени камъни, като кварцит, мрамор, гранит и пясъчник, също могат да създадат зашеметяващи идеи за барплот, които остават практични и луксозни за години напред.

Красив за гледане и хладен на допир, мраморът е изключително желан. Той е един от любимите ни варианти за барплот. Мраморът, с фините си сиви жилки винаги, е неподвластен на времето. За домашния бар той е чудесен за създаване на впечатление, особено когато е съчетан с дървени шкафове. Въпреки това се погрижете да поддържате автентичен мраморен плот, за да предотвратите появата на петна от разливи и цитрусови плодове.

Едно от ключовите съображения, които трябва да вземете предвид при избора на повърхност от истински камък за домашния бар, е, че всяко парче е уникално и поради това може да варира във външния си вид. Макар че това е част от красотата на избора на повърхност от 100% истински камък, важно е да сте сигурни, че сте доволни от избора си.

Ако планирате ремонт на кухнята, свържете се с някой от нашите специалисти и те ще ви помогнат във всеки един етап от процеса.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта