Идеи за лятна кухня

Публикувано на 14/06/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 14/06/2023 | Видяно 4 325 пъти

Лятната кухня е отличен начин да си осигурите повече време на открито, за което със сигурност отдавна мечтаете. Независимо дали посрещате гости или сядате със семейството на масата, външната кухня не е просто създаване на повече жизнено пространство или увеличаване на стойността на дома - става въпрос за качеството на живот. Проектирането на вашата лятна кухня започва с размера и местоположението на площта, която искате да използвате - и зависи много от функциите и опциите, които избирате за вашия план. В тази статия ви споделяме най-важните неща, които трябва да вземете предвид и които ще ви помогнат да започнете да планирате лятната си кухня.


Мебели и прибори за хранене на открито

При закупуване на мебели за външно обзавеждане изборът на правилния материал е от решаващо значение, тъй като той ще определи колко дълго ще издържат мебелите. Въпреки че пластмасовите мебели за открито са лесно достъпни и евтини, те обикновено трябва да се сменят след две до три години. Качествените комплекти за хранене на открито и места за сядане на терасата се предлагат в голямо разнообразие от издръжливи, устойчиви на атмосферни влияния материали, включително: алуминий (лят и кован), неръждаема стомана, дърво, ковано желязо.


Опции за засенчване на открито

Повечето кухни на открито се нуждаят от допълнителна сянка над главата, за да запазят кухненския бокс и гостите хладни, когато слънцето е високо. Помислете за монтиране на пергола над кухненската зона, за да се охлаждате, докато приготвяте храната. Добавете чадъри или платна за сянка над зоната за хранене и сядане, тъй като това ще осигури прохлада и комфорт на гостите. Допълнителни начини за поддържане на прохладата в кухнята включват добавянето на високоскоростен вентилатор на тавана или система за водна мъгла към перголата.


Подови настилки на открито

Всяка стилна и дълготрайна външна кухня започва с подходящата подова настилка. Ето какво трябва да вземете предвид, когато избирате подходящия материал за подова настилка за вашата външна кухня. Всяка външна подова настилка, която става хлъзгава, когато е мокра, не е добър избор от съображения за безопасност. Затова може би е най-добре да избягвате глазирани или порести плочки, когато избирате външна подова настилка. Въпреки това настилките, които преминават успешно теста за безопасност, включват: бетон, тухла, естествен камък, керамични плочки.

Освен това можете да спестите пари, като използвате за външна подова настилка запазени материали, като рециклирани тухли, павета или регенерирано дърво.


Уреди за готвене на открито

Изборът на външна скара може да бъде непосилен поради безкрайните възможности. Грилът е най-важният уред във всяка кухня на открито. Горивото, което се използва за създаване на топлина, е основната разлика. Ето кратък списък на наличните видове грилове за външна кухня.

Гриловете на дървени въглища осигуряват вкусния опушен аромат, на който се наслаждават любителите на барбекюто в задния двор. Храната се приготвя директно над огъня, захранван с брикети от дървени въглища. Освен това един от най-евтините начини за готвене на открито е грилът на дървени въглища.

Газовите грилове осигуряват постоянно готвене и печене на скара за вкусно изживяване. Газовите грилове са по-удобни за използване в сравнение с версиите, захранвани с дървени въглища. Повечето версии могат да достигнат температурата на готвене само за няколко минути, а освен това няма мръсно почистване.  Освен това повечето модели се захранват с бутилка с течен газ пропан, която може да се зарежда отново. За да получите вкусен аромат на скара, докато готвите на газ, поставете ароматни дървени стърготини върху повърхността на скарата. Това ще създаде необходимия дим за ароматизиране на храната.

Хибридните грилове на дървени въглища и газ са най-доброто от двата свята, тъй като ще се насладите на опушения вкус на готвенето на дървени въглища и удобството на газовия грил. Повечето хибридни грилове имат да обособени зони с капаци - една за газ и една за дървени въглища. Използвайте газовата страна за приготвяне на зеленчуци и риба. Използвайте страната за дървени въглища, за да приготвяте пържоли, хот-дог или бургери. Хибридните грилове за открито работят добре за грил майстори, които разполагат с ограничено пространство, но искат да използват различни методи за готвене за различни случаи.

Добавете пушач, пещ за пица или плосък грил, за да разширите възможностите си за готвене и да направите храненето на открито забавно през цялата година.

Ако планирате ремонт на кухнята и не знаете откъде да започнете, свържете се с някой от напите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта