Тенденции за обзавеждане на кухни през 2015

Публикувано на 10/12/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 30/08/2016 | Видяно 23 054 пъти

Предстои ви да проектирате кухнята на мечтите си? Ще ви бъде полезно да научите какво предлага 2015 г., за да сте в крачка с последните тенденции. Новата година носи както някои изненади в дизайна на кухни, така и ще доразвие идеи, набиращи сила през последните години. Използвайте нашите насоки за вдъхновение и не забравяйте да се водите от личните си предпочитания и да пуснете смело въображението си. Няма строго установен принцип в обзавеждането на кухни, интериора може да е напълно индивидуално съобразен с вашето желание и вкус, но един добър професионалист може да съчетае модните тенденции с вашия стил и да създадете заедно уникален интериор.

Вижте още: 13 забавни кухненски изобретения


Общи пространства за живеене

В последните години, независимо от големината на жилището, наблюдаваме издигането на все по-малко прегради между помещенията. През следващата 2015 г. силен акцент при обзавеждането на кухни ще бъдат откритите мултифункционални пространства. Тяхната основна цел е да събират хората и да улесняват общуването помежду им.


Обединете кухня, хол и трапезария

Обединените кухня, хол и трапезария стават бързо и лесно достъпни и превръщат приготвянето на вечерята в социална активност, в която цялото семейство може да бъде ангажирано. В този случай не е задължително стилът на тези пространства да е еднакъв, необходимо е обаче той да е съобразен, така че те да представляват една завършена цялост. Това може да се случи чрез акцент в цвета или като се комбинират ключови елементи в различните помещения, а също така е възможно и конкретен детайл да се мултиплицира на избрани места. Осветлението също играе важна роля, особено ако пространството е просторно. Необходимо е да се съчетае работно, декоративно осветление и такова, което носи настроение, като се внимава да е на точното място и в точните пропорции.


Изчистени линии

Елегантните и неусложнени форми събират спокойствие, функция и красота в едно. През 2015 г. дизайнери и производители ще работят в посока на това да създадат елементи, които да направят новата кухня да изглежда по-малко като работно място и повече като елегантно изработено по поръчка творческо ателие. Простотата в решенията и изчистените форми в обзавеждането на кухни носят усещане за лекота, пространство и изящност.


Иновативни решения за повече простор

Истина е, че колкото по-изчистено е едно място, толкова повече възможности има за тялото и ума да се „разширят“ и от практична гледна точка е по-лесно за пребиваване. Плаващи повърхности с разнообразни геометрични форми създават допълнително място за сядане и разчупват основно линейните структури. Те могат да бъдат част от кухненски острови или стоящи самостоятелно. Открити рафтове и подвижни шкафове създават допълнително усещане за непринуденост.


"Невидимите кухни"

Тенденция през 2015 г., а може да се предвиди и занапред, е кухнята да става все по-компактна. Уредите стават все по-невидими, намиращи се зад плъзгащи се панели или врати. Макар да са ни много полезни, ние невинаги искаме да ги виждаме разпръснати из цялата кухня. За тази цел производителите намират изумителни начини да ги вградят или „скрият“. С натискането на един бутон изчезва целият работен плот или пък изскачат шкафове, в зависимост от нуждите ни в момента. По този начин можем да разполагаме с много повече свободно и използваемо пространство в кухнята. Модерният стил в обзавеждането на кухни е футуристичен и елегантен. Лесно можем да си представим как не само през 2015 г., но и занапред все повече от пространството около нас ще бъде организирано по този начин. Всичко ни е на една ръка разстояние, без да отнема от вниманието ни тогава, когато не ни е нужно. Просто и функционално.

Вижте още: Как да спечелим място в кухнята


Неутрални цветове и смели акценти

Както всяка година и 2015-та ни предлага цветови тенденции, които ще внесат в дома атмосфера и вдъхновение. Цветовете в обзавеждането на кухни през следващата година като цяло ще бъдат неутрални, основно сиво, кафяво и бяло. Ще ги срещаме в изчистени комбинации на естествени нюанси, които могат да бъдат идеален фон на смели акценти. Меките и топли тонове, както и класическото черно и бяло, се съчетават идеално със свежестта на зеленото и синьото. Зеленият цвят ще внесе ободряващ полъх от природата и ще ви зареди с енергия. Синият цвят отваря пространството и засилва елемента въздух. Макар да е студен цвят, той носи спокойствие и хармония. Тюркоазеното, след като стана цвят на годината за 2014 на Deluxe, през следващата година има тенденция да се наложи и в кухненския дизайн. Той балансира и предразполага към отпускане, и има обновяващо и зареждащо въздействие.


Сивото се завръща триумфално в интериора

Сивият цвят ще бъде тоталният хит през 2015-та в интериорния дизайн на обзавеждането на кухни! Макар често да се асоциира с мрачност и скука, постепенно той набира сила и днес се възприема все по-широко. С негова помощ кухнята придобива стилен и елегантен вид. Не бива да забравяме, че изборът на цветово решение за кухнята е строго индивидуален. Той отразява личността на обитателите й и създава търсена атмосфера.


Уют или лукс

Непринудена и уютна атмосфера или изчистени линии и сложни елементи – вече не е нужно да правите компромис, защото комбинацията от двете ще бъде основна тенденция през следващата 2015 г. Все по-често ще срещаме съчетани класическия стил и традиции с футуристични и минималистични елементи в обзавеждането на кухни. Естествените материали и топлите цветове са тези, които внасят уют в дома. Дървото и камъкът успяват да ни доближат до природата и по този начин помагат да се разтоварим от стреса в ежедневието ни. Те обаче все по-често са примесени с индустриалния постмодернистичен стил, създавайки по този начин хармония между човек и природа.


Заложете на красиви естествени материали

По време на EuroCucina 2014, най-голямото в Европа търговско изложение за кухни, бяха представени впечатляващи комбинации от материали насочени специално за обзавеждането на кухни, включващи дърво, камък, керамика, стъкло, неръждаема стомана. Естествените материали като дървото създават впечатляващ външен вид, а матираните повърхности често контрастират с отразяващи светлината елементи. По този начин се създава динамичен и впечатляващ дизайн, който едновременно с това е практичен и лесен за поддръжка.

Вижте още: Естествени мебели от ратан за дневната

Натрупахте ли достатъчно идеи за обзавеждане на кухни, които сте вече готови да осъществите? Посъветвайте се с професионалист в сферата и започнете новата година със заплануван проект. Пуснетезаявка бързо, лесно и напълно безплатно, сравнете получените цени и оферти и изберете предложението, което е най-оптимално за вас. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта