Как да създадем модерна кухня с минимални средства?

Публикувано на 09/06/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 09/06/2017 | Видяно 18 980 пъти

Представете си елегантна кухня в неутрални нюанси, която разполага с практично обзавеждане и няколко малки детайла, обсипани с красиви цветя. Ако тази идея ви допада, то задължително трябва да се запознаете и с другите специфични особености, характерни за модерния стил в интериора. От заоблени форми до симпатично вмъкване на геометрични фигури в обзавеждането – днес ще ви представим няколко хитри идеи за прилагане на този стил в кухнята, което не изисква твърде голяма инвестиция. А вие как бихте съчетали елементите в модерен стил с останалата част от интериора? Споделете с нас своите идеи, а за качествения ремонт на кухнята се доверете на опитни професионалсити!


Ефектни фигури по тавана и изчистени светли стени

Кухнята, подчинена на модерния стил в интериора, ще направи впечатление с изчистени светли стени и изключително интригуващи детайли по тавана. Често специалистите изграждат впечатляващи форми от гипсокартон, които позволяват и поставянето на ефектно скрито осветление, като по този начин превръщат тавана в стилен акцент от облика на дома. Голямото разнообразие от осветителни тела, разположени в нишите на гипсокартона, под горните кухненски шкафове и около бар плота, спомагат за създаването на по-елегантна и артистична визия за кухнята. По този начин можете и лесно да компенсирате липсата на достатъчно място в помещението, като разположите осветителните тела така, че да провокират усещането, че се намирате в една много по-просторна и светла кухня.

Виж още: Барплотът - удобно решение или ненужно допълнение към съвременната кухня?


Заложете на подова настилка от епоксидна смола

Модерният стил изисква кухнята да бъде спретната, изчистена и изключително функционална. Ето защо домакинствата, които избират да подчинят кухнята си именно на това течение в интериора, залагат на устойчиви подови настилки, които също така допринасят за по-елегантния облик на помещението. Пример за подобно решение са подовите настилки от епоксидна смола, които се отличават с невероятна издръжливост и богато разнообразие от цветове. Недостатъкът на този вид покритие за пода обаче е това, че с течение на времето може да се надраска, а освен това е и доста скъпо. По-достъпна алтернатива се явяват виниловите подови настилки, с които можете да постигнете невероятни декоративни ефекти, при това без да натоварвате значително бюджета си. Те също са здрави и изключително лесни за почистване, което ги прави често предпочитан материал не само за пода в кухнята, но и за дневната, спалнята и коридора.


Кухненските шкафове са изчистени и елегантни

Модерният стил в интериора повелява да заложите на устойчиви кухненски шкафове с елементи от метал, дърво или стъкло, които да създадат впечатление за едно наистина елегантно и красиво помещение. Този тип кухненско обзавеждане обаче изисква сериозна инвестиция, а не винаги разполагаме с необходимите средства за изграждането на мечтаните кухненски шкафове. Удобна и значително по-достъпна алтернатива са шкафовете от МДФ или ПДЧ плоскости, които наподобяват естествено дърво и също могат да бъдат успешно съчетани с детайли от стъкло например. Модерната кухня се отличава с изчистени линии и функционален дизайн, като шкафовете често са окъпани в цветове като кафяво, бежово или жълто, към които е прибавено и фино гланцирано покритие.

Виж още: Преди и след: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна


Геометричните фигури допълват дизайна на кухнята

Макар този стил в интериора да е подчинен на изчистените линии и заоблените форми, в него все пак биха могли да присъстват и по-отчетливи геометрични фигури, които да вдъхват артистичност на помещението. В случай че търсите лесен начин да освежите вида на кухнята без да подменяте изцяло нейното обзавеждане, заложете на страхотни декоративни мотиви, вдъхновени от ефектните геометрични фигури. Подберете внимателно нюансите за отделните елементи, като ги съчетаете с възможно по-семпли и елегантни кухненски шкафове, на фона на които геометричните мотиви ще изпъкват осезаемо. И тъй като друга характерна черта за модерния стил е наличието на флорални елементи и декорации, вдъхновени от екзотични животни, специалистите напомнят да избягвате претрупане на помещението и сблъскване на прекалено разнородни акценти. Ако например съчетаете завеси, обсипани с красиви цветя и кухненски гръб, покрит с геометрични фигури, то най-вероятно крайният резултат ще е твърде натрапчив и дори отблъскващ.

Виж още: Няколко впечатляващи кухненски композиции с дизайн, идеален за всеки мъж!


Флоралните мотиви обгръщат декорациите в модерната кухня

Както споменахме, флоралните мотиви са често срещан елемент в модерните кухни. За разлика от помещенията, вдъхновени от винтидж стила, тук цветята не са част от дизайна на всеки елемент в кухнята, а присъстват по-скоро семпло, с цел да подчертаят красотата на обзавеждането. Специалистите съветват да използвате декорациите с флорални мотиви премерено, така че те да бъдат чаровен акцент в интериора, а не да създават усещане за негостоприемност или досада. Ако например цветята присъстват елегантно в облика на кухненския модул, то подберете по-изчистени завеси, абажури и текстилни изделия, като покривки или пък възглавнички за столовете. В случай че сте избрали подобен принт именно за тези, по-лесни за подмяна декоративни детайли, то заложете на кухненско обзавеждане с максимално опростен дизайн, близък до минималистичния стил.

За изработката на качествен кухненски модул, съобразен с особеностите на помещението, потърсете помощ от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа! Запознайте се с техните профили, оферти и оценки от предишни клиенти, като заявите проект в сайта напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта