Слънчеви и оригинални кухни с елементи в жълто и оранжево

Публикувано на 09/06/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 37 080 пъти

Жълтият цвят несъмнено ще внесе енергия и добро настроение в кухнята, независимо дали присъства под формата на модерен кухненски модул или пък е въплътен само в някои по-дребни детайли. Интересна идея за компактната кухня е да заложите на класически кухненски шкафове от дърво, като разчупите строгия им вид с няколко рафта или цветни акцента в жълто. По този начин ще избегнете нуждата да съобразявате останалата част от кухненското обзавеждане с ярките жълти шкафове или масивни декорации.


Кухненски плот, окъпан в енергизиращо жълто

Много модерни жилища разчитат на бар плота, като начин да отделят визуално кухнята от дневната. Разчупете вида на този ключов елемент от обзавеждането, като го оборудвате със слънчев жълт плот, който ще придаде креативност и на най-семплото помещение. Съчетайте жълтия плот с основа от дърво или метал, като подберете и подходящи бар столове с интригуващ цветен дизайн!

Виж още: Имат ли място книгите в интериора на кухнята?


Полъх от миналото - уредите в пастелни цветове се завръщат в кухнята

Нетрадиционна идея за модерната кухня е поставянето на ярки цветни уреди в жълто, оранжево или зелено! Те не само ще внесат артистичност в минималистичния облик на помещението, но и ще се превърнат в интригуващ цветен акцент от неговото обзавеждане. Уредите в пастелни цветове без съмнение са чаровен полъх от миналото, който обаче все по-осезаемо се настанява в съвременния дом, затова не се колебайте, а интегрирайте подобни детайли и в своята кухня!


Слънчеви и оригинални кухни с елементи в жълто и оранжево

Внесете разнообразие и настроение в кухнята, като я преобразите в плодовите нюанси на жълтото и оранжевото! Те ще разчупят всяко мрачно помещение и ще допринесат за по-свежото и красиво излъчване на цялото жилище. Изберете тези интригуващи цветове за кухненския модул, бар плота или пък ги интегрирайте само в някои дребни детайли, като закачлив завършек към дизайна на кухнята. За перфектното изпълнение на този, а и на всички други домашни проекти, пък се доверете на опитни специалисти!


Иноксовите уреди са перфектното допълнение към жълтата кухня

За да бъде кухнята красива и хармонична, трябва да обърнете специално внимание на цветовото съчетание между шкафовете и уредите. В този смисъл яркият кухненски модул в жълто или оранжево ще стои страхотно до уреди от инокс, чието непретенциозно присъствие ще създаде визуално равновесие в помещението. Друг доказано практичен съвет от дизайнерите е да изберете уреди и пособия от един и същи материал, така че цветните и интригуващи шкафове да могат да изпъкнат, без кухнята да изглежда претрупана.


Запазете оранжевото само за горните кухненски шкафове

Подобно на жълтия цвят, оранжевото също не е подходящо за компактни помещения с недостиг на естествена светлина. Ето защо е желателно, ако сте се спрели именно на ярък нюанс за част от кухненското обзавеждане, то да обхваща само горния или долния ред шкафове. По този начин ще създадете по-приветлива обстановка в кухнята, която ще впечатли вашите гости с уникалния си стил и излъчване.

Виж още: Какъв е перфектният бар стол за вашата кухня?


Жълтото превзема само половината кухня

Изцяло жълтият кухненски модул е страхотно решение, но изисква помещението да е просторно и да разполага с достатъчно естествена светлина. Ако имате опасения, че жълтите кухненски шкафове ще направят обстановката напрягаща и негостоприемна, интегрирайте този смел нюанс само в част от тях. Така ще имате възможност да сътворите интригуващо цветово съчетание, което да създаде хармония в помещението, без да го направи скучно и еднообразно.


Кухненски гръб в ярко оранжево - защо не?

Този приятен плодов нюанс ще обгърне кухненския гръб, като внесе свежест и красота в модерния дом! Съчетан със светли шкафове, подчинени на минимализма, оранжевото е страхотен начин да разнообразите обстановката в семплата кухня, без да инвестирате в подмяна на цялостното й обзавеждане.

Виж още: Кухненски код: Червено!


Кухненският модул в оранжево ще създаде усещане за топлина и комфорт

Оранжевите кухненски шкафове ще се превърнат в страхотен цветен завършек към вашата модерна кухня! Тази нестандартна идея ще стои перфектно в помещение, решено в светли неутрални нюанси и лишено от масивни декорации. В съчетание със светло дърво, оранжевият цвят ще направи помещението по-топло и уютно, а за неговия креативен облик ще се погрижат детайлите в жълто или зелено. За създаването на перфектна обстановка в кухнята се доверете на опитни професионалисти, като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта