Превърнете кухненския балкон в по-приятно и удобно кътче

Публикувано на 04/02/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 398 пъти

Идеално решение за оползотворяване на остъкления балкон е превръщането му в лично кътче за нуждите на домашния любимец. Поставете там купичката с храна и вода, няколко играчки, а ако балконът е достатъчно топъл, дори леглото на своето куче или котка. Единственото условие тук е между кухнята и балкона да няма преграда, така че домашният ви любимец все пак да има свободен достъп до останалата част от апартамента.

Виж още: 7 кухни, извадени от мечтите на най-организираните домакини


Създайте допълнително място за съхранение в кухнята

Традиционно и доказано успешно решение е превръщането на кухненския балкон в допълнително място за съхранение на различни уреди и пособия. За целта трябва да се уверите, че в него не прониква влага, както и да планирате по какъв начин да усвоите новото пространство. Можете да разположите на балкона шкафове със същия дизайн, като този на кухненския модул, така че да слеете визуално помещенията. Друга идея е поставянето на отворени рафтове, които ще ви позволят да усвоите балкона във височина. На кой вариант бихте заложили вие?


Кухненският балкон се превръща в мечтаната трапезария

За да усвоим максимално пространството в малкото жилище, често трябва да комбинираме две помещения в рамките на едно по-голямо. Кухненският балкон може съществено да улесни тази задача, защото дава възможност за създаване на уютно местенце, което ефективно да замени отделната трапезария. Специалистите обаче напомнят, че макар облите маси за хранене да дават възможност за поставяне на повече столове, те заемат и повече място, затова не са подходящи за балкони със скромни размери.


Превърнете кухненския балкон в по-приятно и удобно кътче

Вдъхнете нов живот на студения балкон, като го превърнете в пълноценна част от своята модерна кухня! Използвайте го като зона за хранене или пък допълнително място за съхранение на съдове и пособия, добавете саксийно растение и елегантни декоративни елементи, които да му придадат вдъхновяващо излъчване. За да бъде тази мисия постижима обаче, се погрижете преди всичко за състоянието на дограмата, стените и изолацията на балкона, като ги поверите на квалифицирани професионалисти!


Направете от балкона си комфортно кътче за отмора

Съвременната кухня е мултифункционално пространство, в което не само приготвяме вкусни ястия, но и използваме като дневна или трапезария. Ако често ви се налага да съчетавате почивката след работа с готвенето, е добре кухнята ви да разполага с удобно местенце за отмора и релакс, от което да хвърляте по едно око на ястието във фурната. Идеално решение в тази посока е, след като приобщите балкона към самата кухня, да поставите в него комфортен диван, а защо не и малък телевизор, за да не пропускате нито едно от любимите си кулинарни предавания!

Виж още: Идеи за красиви и практични малки кухни


Да скрием хладилника на балкона - защо не?

Освен като допълнително място за съхранение на съдове и готварски пособия, балконът може да се използва и като "скривалище" на масивния хладилник, за който няма място в кухнята. Преди да преминете към същинското разместване обаче, е препоръчително да се уверите, че уредът ще има достъп до електричество, както и че размерът му пасва на свободното пространство на балкона. По подобен начин можете да "скриете" и пералнята или миялната машина, така че да не стесняват и без това малката кухня.


Създайте приятно местенце за сутрешното си кафе

Тази идея е подходяща, както за остъкления балкон, така и за отворената тераса! Превърнете малкото пространство в мечтано кътче за своето сутрешно кафе, като го оборудвате с удобна масичка и не пропускате да добавите няколко чаровни декоративни елемента, като завеси, стайно растение или красиви поставки за чаши!


Отделете визуално кухненския балкон с помощта на бар плот

Ако сте решени да приобщите балкона към кухнята, вероятно сте изправени пред дилемата дали да има преграда между тях или не. Оптималният вариант е да заложите на ефектен бар плот, който ще направи основото помещение по-голямо, като едновременно с това ви остави възможност да обособите визуално балкона. Освен че може успешно да компенсира липсата на трапезария, бар плотът може да се превърне и в допълнително пространство за готвене, а това често е необходимост в компактните жилища.

Виж още: Най-актуалните цветови схеми за кухнята за 2016 година


Настанете любимите си саксийни растения на балкона

Поканете природата у дома, като подредите на балкона любимите си саксийни растения. По този начин, независимо дали е визуално отделен от кухнята или е пълноценна част от нея, той ще придобие много по-хармоничен и уютен облик. За да пожънете успех в тази домашна мисия обаче, трябва да съобразите типа растения с условията, които предлага балконът ви - обърнете внимание на степента на осветеност, влажността и ефективността от топлоизолацията, която е особено важна за по-топлолюбивите растения. Направете студения и неприветлив балкон годен за обитаване, като го оставите в ръцете на опитните майстори, регистрирани в нашата платформа! Пуснете заявка в MaistorPlus безплатно и изберете точната оферта измежду предложенията на най-добрите специалисти в бранша!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта