Подът на детската стая – нещо изключително важно

Публикувано на 24/08/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 15/11/2019 | Видяно 1 507 пъти

Търсите съвет как да проектирате детска стая, в която да отраснат малчуганите? Дори вече да сте запознати с проектирането на спални и дневни, скоро ще установите, че създаването на уютна детска стая е съвсем различна история. От една страна, пространството трябва да е забавно. От друга, трябва да е достатъчно възпитаващо, но не с налагане на прекомерен контрол. От трета, трябва винаги да се държи сметка за конкретните изисквания и предпочитания на децата и за това, че те ще пораснат. В този текст ще намерите ценни съвети и идеи за подовата настилка на детската стая във вашия дом – нещо изключително важно, което често се подценява. В случай че имате нужда от професионална помощ, може да разчитате на доказаните професионалисти, регистрирани при нас.


Килимът – класическото изпълнение

Ключова част от процеса, когато проектирате детска стая, е да помислите на какъв вид настилка ще се спрете. Опциите са немалко. Можете да изберете топъл и удобен килим, който няма проблем върху него да падат различни предмети.

  • Килимът може да осигури ефективна шумоизолация, която би била много полезна, когато децата играят.
  • По всяко време той може да се изцапа, така че е важно от какво е съставен той. Полипропиленът е устойчив на замърсявания и петна и често се предлага за подовата част на детските стаи.
  • Имайте предвид, че ако детето ви страда от алергии, килимът не се препоръчва и ще е по-добре да изберете друга алтернатива за подова настилка.

Вижте още: 10 детски стаи с цветни килими


Винилова настилка и каучук

Винилът и каучукът са много подходящи за пода в детската стая. Ето защо:

  • Качествената винилова настилка е топла, здрава и лесна за почистване. Предлага се в блестящи цветове, ако искате да акцентирате върху нея, както и в по-фини нюанси. Винаги можете да изберете и неутрален вариант в дървесни нюанси.
  • Каучукът, от своя страна, е практичен и добре изглеждащ. Той представлява мека, удобна и наистина издръжлива повърхност, която е лесна за поддържане. Каучукът осигурява и добра шумоизолация. Има голям избор от цветове, така че със сигурност ще намерите най-подходящия за стаята на децата Ви.


Ламинат и естествена дървена настилка

Чудесна алтернатива за всяка малчуганска бърлога са ламинатът и естественият паркет. Те са чудесни изолатори - както на шум, така и на студ.

  • Голям плюс на ламината е, че е лесен за поддържане. От друга страна обаче не е в добри отношения с всякакви течности, които могат да му се отразят пагубно.
  • Естествената дървена настилка също е доста популярен вариант за детските стаи. Масивната дървесина и висококачественото инженерно дърво могат да бъдат обработвани, третирани. Това е много добър вариант за дългосрочна инвестиция, която при всички положения ще си гарантира сигурност и спокойствие. 

Каквото и да изберете не забравяйте, че трябва да направите максимално дългосрочна инвестиция, обръщайки внимание на желанията на децата, но и на факта, че тези желания ще се променят във времето. Бъдете внимателни и експериментирайте разумно и балансирано. Ако имате нужда от професионална помощ, може да се консултирате с доказаните професионалисти, регистрирани в нашия сайт. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 


Подът – основата на стаята

Каквото и да изберете не забравяйте, че трябва да направите максимално дългосрочна инвестиция, обръщайки внимание същевременно на изискванията на децата и факта, че тези изисквания ще се променят във времето. Бъдете внимателни и експериментирайте разумно и балансирано. Ако имате нужда да заявите свой проект напълно безплатно, независимо дали става въпрос за детска стая, дневна или градина, например, ние от MaistorPlus сме на разположение по всяко време!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта