Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения

Публикувано на 12/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 9 048 пъти

Отдавна отминаха дните, в които, за да се оформи интериорът на ученическата стая, просто се събираха няколко разнородни мебели на едно място, така че да има вещи за различните нужди на детето. Днес и интериорните дизайнери, и родителите отделят огромно внимание на оформлението на това помещение у дома.

Става въпрос за лично пространство, което отразява вкусовете на подрастващите, техните избори и интереси. Важна част от стаята е кътът, отреден за учене и подготвяне на домашните работи. Разгледайте следващите няколко идеи, за да почерпите вдъхновение за ученическото бюро и на вашето дете.


Огромен работен плот

Хитро решение, когато искате в стаята да има едновременно достатъчно място и за учене, и за игра. Дългият плот покрай стената дава възможност детето да разполага на спокойствие всичките си тетрадки и учебници, а централната част на помещението остава свободна - дори за игра на баскетбол с монтиран на стената кош. Единствено помислете за добро осветление, за да не се натоварват очите на ученика.


Когато стаята е споделена...

Ако в детската стая съжителстват две или повече деца, организирането на пространството става малко по-трудно. Но далеч не невъзможно. Не е нужно да разделяте бюрата в различни ъгли на стаята. Децата няма да си пречат, ако работните им плотове бъдат поставени един срещу друг и всяко има свое обособено лично пространство. Ако пък учениците са трима, използвайте един общ плот с условни прегради. Помислете навсякъде да има шкафчета и места, където да прибират учебниците и тетрадките, боядисайте в приятни и весели цветове.


Умни лавици

Този работен ъгъл се отличава с цветни контрасти за повече настроение, както и с хитро наредени лавици за поставяне на различни вещи. Вътрешната им част служи за оформянето на дълбоки чекмеджета, а стъпаловидната им подредба позволява достъп до поставените на височина рафтчета.

Вижте още: Отново на училище - как да подготвим детската стая


Използвайте стената!

Стената над бюрото доста често влиза в полезрението на ученика. Докато се мъчи над решението на някоя сложна математическа задача, погледът му се рее някъде над листа и попада или на скучен едноцветен фон, или на цял един отделен свят, създаден специално за детето. Възползвайте се от възможността то да се вдъхновява всеки път, когато вдигне очи - поставете интересни лавици, окачете любими снимки или получени грамоти в шарени рамки.


Да внесем ред в хаоса

От опит знаем, че през повечето време ученическите бюра представляват една пъстра купчинка от натрупани тетрадки, химикалки, флумастери, линии, гумички, моливи и пергели. Децата трудно се мотивират да разчистват и подреждат, а след всяко разтребване още по-трудно откриват нужните им предмети.

За да разрешите този проблем, използвайте различни приспособления за удобно съхранение на дребните вещи: релси за окачване, каквито обикновено се поставят в кухнята, купички, органайзери, шарени бурканчета. И всичко ще е хем на мястото си, хем пред погледа на ученика.


Стилно и в бяло

Бюро и шкафове с бял гланц са чудесен избор за по-големи ученици. С такова обзавеждане детската стая свидетелства, че обитателят й вече е добил по-голяма самостоятелност, чувство за ред и стил. Детето няма да има притеснения да покани гости у дома и да ги въведе в "работния си кабинет".

За да откриете най-доброто решение за детската стая, допитайте се до мнението на специалисти в тази област. В MaistorPlus можете да пуснете напълно безплатно заявка, в която да опишете своите желания и нужди. По нея ще кандидатстват професионалисти, предлагайки своите оферти и идеи. Ще можете да ги сравните, както и да разгледате техните бизнес сайтове, където да поместени техни предишни проекти и повече информация за дейността им. И най-важното - ще можете да се запознаете с оставените за тях оценки от клиенти, които вече са използвали услугите им. Направете един информиран избор за преустойството на детската стая!


Тагове:

Бюра

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта