Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения

Публикувано на 12/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 6 335 пъти

Отдавна отминаха дните, в които, за да се оформи интериорът на ученическата стая, просто се събираха няколко разнородни мебели на едно място, така че да има вещи за различните нужди на детето. Днес и интериорните дизайнери, и родителите отделят огромно внимание на оформлението на това помещение у дома.

Става въпрос за лично пространство, което отразява вкусовете на подрастващите, техните избори и интереси. Важна част от стаята е кътът, отреден за учене и подготвяне на домашните работи. Разгледайте следващите няколко идеи, за да почерпите вдъхновение за ученическото бюро и на вашето дете.


Огромен работен плот

Хитро решение, когато искате в стаята да има едновременно достатъчно място и за учене, и за игра. Дългият плот покрай стената дава възможност детето да разполага на спокойствие всичките си тетрадки и учебници, а централната част на помещението остава свободна - дори за игра на баскетбол с монтиран на стената кош. Единствено помислете за добро осветление, за да не се натоварват очите на ученика.


Когато стаята е споделена...

Ако в детската стая съжителстват две или повече деца, организирането на пространството става малко по-трудно. Но далеч не невъзможно. Не е нужно да разделяте бюрата в различни ъгли на стаята. Децата няма да си пречат, ако работните им плотове бъдат поставени един срещу друг и всяко има свое обособено лично пространство. Ако пък учениците са трима, използвайте един общ плот с условни прегради. Помислете навсякъде да има шкафчета и места, където да прибират учебниците и тетрадките, боядисайте в приятни и весели цветове.


Умни лавици

Този работен ъгъл се отличава с цветни контрасти за повече настроение, както и с хитро наредени лавици за поставяне на различни вещи. Вътрешната им част служи за оформянето на дълбоки чекмеджета, а стъпаловидната им подредба позволява достъп до поставените на височина рафтчета.

Вижте още: Отново на училище - как да подготвим детската стая


Използвайте стената!

Стената над бюрото доста често влиза в полезрението на ученика. Докато се мъчи над решението на някоя сложна математическа задача, погледът му се рее някъде над листа и попада или на скучен едноцветен фон, или на цял един отделен свят, създаден специално за детето. Възползвайте се от възможността то да се вдъхновява всеки път, когато вдигне очи - поставете интересни лавици, окачете любими снимки или получени грамоти в шарени рамки.


Да внесем ред в хаоса

От опит знаем, че през повечето време ученическите бюра представляват една пъстра купчинка от натрупани тетрадки, химикалки, флумастери, линии, гумички, моливи и пергели. Децата трудно се мотивират да разчистват и подреждат, а след всяко разтребване още по-трудно откриват нужните им предмети.

За да разрешите този проблем, използвайте различни приспособления за удобно съхранение на дребните вещи: релси за окачване, каквито обикновено се поставят в кухнята, купички, органайзери, шарени бурканчета. И всичко ще е хем на мястото си, хем пред погледа на ученика.


Стилно и в бяло

Бюро и шкафове с бял гланц са чудесен избор за по-големи ученици. С такова обзавеждане детската стая свидетелства, че обитателят й вече е добил по-голяма самостоятелност, чувство за ред и стил. Детето няма да има притеснения да покани гости у дома и да ги въведе в "работния си кабинет".

За да откриете най-доброто решение за детската стая, допитайте се до мнението на специалисти в тази област. В MaistorPlus можете да пуснете напълно безплатно заявка, в която да опишете своите желания и нужди. По нея ще кандидатстват професионалисти, предлагайки своите оферти и идеи. Ще можете да ги сравните, както и да разгледате техните бизнес сайтове, където да поместени техни предишни проекти и повече информация за дейността им. И най-важното - ще можете да се запознаете с оставените за тях оценки от клиенти, които вече са използвали услугите им. Направете един информиран избор за преустойството на детската стая!


Тагове:

Бюра

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Арсо Строй ЕООД VIP
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Тош ремонТ
Боядисване и декорация, София
38 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
Андрей
ВиК Услуги, София
17 извършени проекта
Каналтехник
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
38 извършени проекта