Разкрасете терасата с мушкато

Публикувано на 22/07/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 22/07/2024 | Видяно 2 678 пъти

Терасата отдавна не е просто пространство извън апартамента, което е последна грижа в създаването на красив интериор. Много собственици на жилища вече отделят специално внимание на терасата и я мебелират или декорират така, че да се впише в цялостния интериор на дома. Щастливците да я имат знаят колко е приятно да дишаш свеж въздух сутрин или вечер, когато денят още не е започнал или тъкмо привключва. А още по-хубаво е да седиш с книга в ръка и да вдъхваш аромата на цъфналите растения.

Има много начини да преобразим това кътче от жилището си. Мушкатото е много предпочитано растение за слънчев балкон, тераса, прозорец или като акцентно допълнение в двора. Ето как можете да разкрасите терасата си с мушкато.

Ако ви трябва специалист в озеленяването, свържете се с някой от нашия екип.


Къде мушкатото вирее най-добре

Добро разположение на мушкатото е от ключово значение. То се чувства най-добре на източна или западна тераса или прозорец. Лятото е важно да не е по цял ден на пряко слънце, за да не изгорят листата. Поливането трябва да е редовно – 3-4 пъти на седмица, а ако е много топло и по-често.

Зимата е необходимо да бъде прибрано на топло, така че трябва да го засадите в контейнер или саксия, за да може да го преместите при застудяване. Мушкатото е многогодишно растение, което обича слънчеви места, но издържа и на леко засенчване. Важно е поне по няколко часа на ден да е огряно от светлина.


Цъфтеж и грижа

Преди да пристъпите към засяване на цветето, трябва да изберете правилните резници. Много е важно те да са здрави. За да си осигурят бърз растеж и множество издънки много производители използват много и в по-големи дози стимулатори на растежа. Такива растения само в началото изглеждат здрави. След време се изтощават, започват да боледуват и в крайна сметка загиват. Освен това те няма да са подходящи за резници. Най-добре е да вземете мушкато от приятели, които сами отглеждат цветя.

За да осигурите обилен цъфтеж на растението през цялото лято, чак до есента, трябва да премахвате редовно прецъфтелите цветове. През есента преди да приберете растенията вътре е добре да премахнете изсъхналите клонки и повредениете листа. По този начин ще помогнете на растението да презимува по-лесно и следващата година да ви радва отново с цвят.


Интериор, съчетан с цветята

За да направите наистина красива тераса, за която ще ви завиждат и в която ще се чувствате уютно и ще черпите вдъхновение, много е важно с какви елементи от интериора съчетавате вашите растения. Мушкатото се предлага в най-разнообразни цветове - розово, лилаво, бяло. Съобразете мебелите на терасата си с цветовете, които изберете. Много подходящи са плетените столове и масички, съчетани с елементи от бохо стила, саксии в плетени мрежички, бродерии, меки одеяла и възглавници. Ще се почувствате удивително спокойни в такава атмосфера, вдъхвайки приятния аромат на мушкатото.

Ако желаете специало направени за вас мебели, свържете се с нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Методи Емилов VIP
Сухо строителство, София
3 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
88 извършени проекта
Методи Емилов VIP
Сухо строителство, София
3 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
12 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
62 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
15 извършени проекта