Как домът ни да заприлича на една малка градска джунгла?

Публикувано на 29/12/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 29/12/2022 | Видяно 1 293 пъти

Растенията - тези прекрасни живи елементи от естетиката на дома, които не просто освежават пространството, но и гарантират по-здравословна среда на живеете, тъй като пречистват въздуха. Ако искате да създадете удобен и естествен оазис в дома си, внасяйки естетиката на градската джунгла у вас, тази статия е точно за вас. С нашите съвети ще превърнете вашето жилищно пространство в своеобразна градина, в която ще ви бъде комфортно да релаксирате след тежкия работен ден. Няма съмнение, всички се нуждаем тъкмо от това в натоварения град, в който чистият въздух е малко, а сивотата на бетона ни залива отвсякъде.


Изберете подходящите растения

Стайните растения са фокусът на дома в градската джунгла, така че е изключително важно да изберете правилните растения за вашето жилищно пространство. Все пак направете проучване, преди да започнете да купувате стайни растения! Видът на използваната почва, необходимото количество слънчева светлина и колко често ще трябва да поливате - тези неща варират значително между различните видове растения, така че е добре да намерите стайни растения, с които ще се чувствате комфортно и няма да нарушават дневния ви ритъм. Монстерите, кактусите, потосите, хойите и палмите са само някои от най-често срещаните растения, използвани като декор в градските домове.


Правилно аранжиране

Всички стайни растения имат различни изисквания по отношение на количеството слънчева светлина, навиците за поливане и др. Групирайте заедно растения с подобни нужди, за да си улесните работата по тяхната грижа и да ги поддържате възможно най-здрави. Например, орхидеите и японската фатсия процъфтяват на ярка, но непряка светлина и трябва да се поставят на прозорци с източно изложение. Растения, изискващи интензивна слънчева светлина поне за част от деня, като нефритови растения, ще виреят добре в прозорци със западно изложение.


Проста цветова схема

Стилът на интериорен дизайн в градската джунгла има тенденцията да прилага основни цветови схеми, което улеснява избягването на сблъсък с разноцветни стайни растения. Бялото и бежовото са често срещани цветове на боята, използвани в този стил на декориране на дома, защото позволяват на растенията наистина да изпъкнат в малко пространство, но земните и водните тонове също работят добре в дома в този случай поради връзката им с фън шуй енергиите на комфорт и здраве. Ако търсите добър допълнителен цвят за акцентираща стена или декор, опитайте нюанси на златно, оранжево и розово.

За въпроси, свързани с озеленяването, свържете се с нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта