4 съвета за почистване на градината в края на лятото

Публикувано на 16/09/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 17 661 пъти

Въпреки че времето все още е подходящо за плаж и излети сред природата, вече е настъпил моментът, в който е добре да помислите за голямото почистване на градината в подготовка за зимния сезон. Тук ще откриете 4 съвета, които е добре да последвате, за да сте сигурни, че студените дни няма да донесат неприятни изненади за любимото ви дворно място.


Почистете добре моравата

Независимо дали сте засадили специална трева или поддържате в изрядно състояние наличната отпреди такава, преди лятото да си е отишло, е необходимо да извършите основно почистване на зелените стръкчета. Съберете нападалите плодове, клонките, първите полетели към земята жълти листа. Изкоренете плевелите и подравнете тревата. Височината й трябва да е максимум 3 см, за да позволите на почвата да диша и да улесните попиването на дъждовната вода.

Вижте още: Как да отглеждаме плодни дръвчета в саксия 


Обърнете внимание и на живия плет

Източник

Няма значение какъв тип са храстите. Те трябва да бъдат добре подравнени с удобни градински ножици преди настъпването на зимата, за да ви се отблагодарят напролет с буен растеж. Подкъсете и клонките на наличните дървета. Така ще постигнете по-добро здраве на овошките след няколко месеца, а и ще намалите вероятността от пречупване на клони от силни ветрове или снеговалежи.


Предпазете любимите си растения

Източник

Внесете лесно преносимите саксии на закрито, още преди да е станало нужда от това. Често се случва есента да настъпва с внезапни нощни застудявания, които могат да нанесат сериозни поражения. По-крехките растения, които ще останат навън в кашпи или в земята, покрийте по някакъв начин, създавайки импровизирани парници.  

Вижте още: Уютни беседки за приказна градина 


Прегледайте наличните инструменти и аксесоари

Източник

Любителите на градинарството знаят, че поддържането на цветята и храстите се извършва с различни инструменти и приспособления. Краят на лятото е идеалното време да прегледате наличния инструментариум и да подмените захабените и счупени вещи, да ремонтирате косачката, да изберете нови гребло, лопата и т.н.

За да постигнете още по-добри резултати в поддържането и подредбата на дворното пространство, съветваме ви да се обърнете към професионалист в тази област. Той със сигурност ще ви даде напътствия и идеи, за които не бихте се досетили сами. Пуснете безплатна заявка в MaistorPlus и ще получите изгодни оферти от регистрираните при нас експерти. Ще можете да сравните условията за тяхната работа, както и оставените мнения от предишните им клиенти. По този начин ще направите информиран избор и ще сте сигурни, че поверявате градината си в най-опитните ръце.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Мартин Петков VIP
Шпакловки, София
Гошко Покриви
Покривни услуги, София
22 извършени проекта
Мартин Петков VIP
Шпакловки, София
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
14 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Ремонт п строй еоод
Покривни услуги, София
17 извършени проекта