Изобилие от възможности – Направете своята градинска люлка сами!

Публикувано на 17/09/2018 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 3 213 пъти

В дългите и горещи летни дни всички си мечтаем за удобно кътче за почивка, където да се скрием на прохладно от екстремно високите температури. А какво по-хубаво от това сами да си го направим? Домашната люлка е изключително добро решение на проблема с жегите е в същото време, ако я пригодите и за следобеден сън например, то няма да се нуждаете от нищо друго чак до Септември.

За целта имате нужда от стара мека мебел. Удобен и широк диван върши чудесна работа. Може да използвате и вече неизползваем матрак. А защо не заложите на невероятните палети? Следващата стъпка е да откриете подходящо място, където да го окачите, а също и материалите, които ще гарантират устойчивостта му. При нужда от помощ за реализирането на подобен проект не се колебайте да се доверите на мебелни специалисти, които с радост ще изпълнят всяко ваше желание.


Изберете подходящите материали, с които да направите люлката си сигурна и устойчива

Не пропускайте факта, че сигурността ви е най-важна. Именно поради тази причина застопоряването на домашната люлка е изключително важен момент. Използвайте само здрави и устойчиви материали:

  • Дебели въжета, които са подсигурени със здрави възли или прихванати с метални пластини;
  • Гумата е добър избор за уплътнение;
  • Медни или стоманени обръчи вършат чудесна работа за прихващане на двете въжета, а за окачане може да монтирате куки, на които да увисне новата ви люлка;
  • Ако сте избрали масивен и тежък диван, който ще преобразите в люлеещо легло, то може да се доверите на здравината на веригите като съобразите дебелината им с тежестта.

Вижте още: Оригинални идеи за люлки за градина


Зарадвайте и децата си с цветна люлка в няколко лесни стъпки!

Във всеки дом често пъти възниква въпросът „Какво да правя със старите гуми за колата?“ и трудно се появява функционален отговор и решение на проблема. Съветът ни е да не бързате да ги складирате в килера, нито пък да ги захвърляте директно в боклука. Вместо това зарадвайте децата си с тях – изобретяването на детска люлка от автомобилни гуми е изключително добра и безопасна идея. Не се изискват особени умения. Ето няколко съвета как да подходите при майсторенето:

  • Разрежете гумата на две равни части – от всяка една може да стане люлка.
  • Почистете добре и изгладете неравностите (ако са възникнали такива при рязането).
  • Ще ви трябва здрава и гладка дъска, която да закрепите върху двата края на вече разрязаната гума.

Тук идва въпросът какъв искате да е дизайнът й. Помислете дали да е единична или двойна люлката, за момиче или момче, как ще я пребоядисате и ще  монтирате ли обезопасителни дръжки.

Приоритетът тук е, че е максимално безопасна и в няколко лесни стъпки забавлението за децата в градината е налице. Не забравяйте, че ваша грижа е децата да са щастливи, а какво повече може да ги забавлява от люлеенето на воля в градината?


Хамакът е един от най-оригиналните и лесни за осъществяване идеи!

Хамаците са едни от най-предпочитаните за почивка и релакс люлеещи се придобивки за дома. А също така украсяват двора или градината ви. Възможностите да изключително много. Можете например да го завържете между две по-стабилни дървета или елегантно окачен на масивна основа. Имайте предвид, че подвижният дизайн е много по-удобен избор. Така лесно може да премествате хамака си от двора в градината или под верандата при дъждовно време, а защо да не го вземате със себе си при семейна почивка сред природата. Единственото неудобство е, че изработването на стойката е по-сложната част. Но за целта може да получите помощ от приятел.

  • Не забравяйте и идеята да закачите своята платнена люлка на една или две монтирани куки, посредством медни обръчи например.
  • При избора на типа плат имайте предвид, че са подходящи както различни видове текстил, така и устойчиви, здрави мрежи.

Ако са ви харесали идеите с различни вариации за градинска люлка, но нямате възможност да ги осъществите сами, винаги можете да разчитате на регистрираните в платформата ни майстори за изработването на мебели. Изпратете своя проект, напълно безплатно, и ще получите оферти, които да сравните. В профилите на кандидатствалите изпълнители ще можете да видите техните сфери на дейност, рейтинг, както и препоръки от предишни клиенти. Сами решавате дали да наемете някого, а след извършване на възложеното от вас споделяте оценката си в сайта на MaistorPlus. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта