„Вечната класика” с нов дизайн - мебелите от масивно дърво

Публикувано на 08/07/2015 от Стоян Fototapeti24 | Видяно 12 217 пъти

В днешно време пазарът за мебели е изпълнен с най-различни и иновативни предложения, подходящи за всеки интериорен стил и вкус. Широко е и разнообразието от различни видове мебелировка в домовете ни, като тя най-често се предлага под формата на различни модели, направени от стъкло, алуминий и други. Но и до момента, сякаш в сърцето на всеки човек, остава специалното място за мебелите, направени от дърво. Поради тази причина те са получили и нескромното название "вечната класика", споделят от "Мебели Елица".


Стил и класа

Мебелите от дърво пък са едно перфектно решение, особено ако желаете да подчертаете уникалността на вашата кухня, всекидневна, трапезария, а защо не и любимата детска стая. Предимството на дървото е, че като цяло то позволява да бъде моделирано и от него биха могли да се изработят различни форми и орнаменти, които да създадат допълнително усещане на вас и вашите гости. От друга страна, те биха могли да се съчетаят изключително лесно с всяка една обстановка, оставяйки впечатление, че разполагате с невъобразим стил и умението да създадете уют.


Предимствата на мебелите от чам

Мебелите от чам са чудесен избор, особено ако желаете да обзаведете вашата спалня. Чамът представлява иглолистна дървесина с лек цвят, което го прави интересен, като създава впечатлението на уют. Предимството при чама е, че при самата му изработка, той може да бъде обработен, с цел да се получи разнообразие от покрития, които най-често варират от тъмни, антични цветове към по-светли. А напоследък тенденцията е да се използват и такива от недовършено чамово покритие. Те не са претенциозни от към съчетаване с обстановката в дома ви и няма да изглеждат разхвърляни, ако ги поставите в помещение, в което има мебели от друг вид. Освен всичко това, мебелите от чам не изискват сложна поддръжка. Като правилото тук включва обичайното - редовно почистване от прах, да не се излагат на директен контакт с вода и най-вече да стоят далеч от камината.


Един добър избор

Няма значение дали бихте използвали мебели от масивна дървесина или бихте предпочели да заложите на нещо по-простичко, изборът ви ще е уникален, тъй като дървото предлага прекрасни комбинации от различни шарки, а това ще направи домът ви уютно място за живеене.


Уют за всяко помещение

Подходящи за всяко помещение, мебелите от масив са едно от перфектните решения за вас. Независимо дали става въпрос за спалня, гардероб, нощни шкафчета от бор, дъб, орех или череша, този избор със сигурност ще подсигури, както вашия комфорт, така и вашата пълноценна почивка.


За всеки интериор

Дървото е естествен материал, с изключителни качества, като придава класа и изящество на дома, а освен това е и с много дълъг "живот".


Уникалност, устойчивост и здравина

Другото предимство на мебелите от масив е, че се характеризират със своята уникалност, устойчивост и здравина. Уникалност, тъй като самото дърво позволява изработването на различни форми и детайли от него - нещо, което в случая при използването на ПДЧ и МДФ мебелите е невъзможно. Това е така, тъй като те обикновено се правят в строго определена, правоъгълна форма. И не на последно място, мебелите от масив са лесни за поддръжка, тоест те не изискват никакви усилия, освен почистване с кърпа или парцал.