9 идеи за ъгловo бюрo - оползотворете всеки кът у дома

Публикувано на 04/12/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 13 020 пъти

Отделянето на пространство за домашен офис или просто за работно бюро не винаги е лесна задача, когато жилището ви е малко или желаете да оформите различни кътове в едно помещение. Предлагаме ви една практична идея-спрете се на ъглово бюро. Ще спестите място, а може би и пари. Не бързайте да се намръщите при мисълта да прекарвате часове като наказани в тъмен ъгъл с единствен изглед две пресичащи се стени. Оформянето на домашен офис или кът за работа на такова нетрадиционно място може да бъде предизвикателна и забавна задача и да придаде на дома ви бохемски шик и младежко настроение. А ако сте готови за повече промени, консултирайте се с опитен дизайнер.


Подвижно ъглово бюро

Каква по-добра идея от подвижно ъглово бюро? Ако имате да обсъждате важни въпроси с колега или приятел, съвсем спокойно можете да премахнете част от бюрото, така че удобно да настаните новия съюзник в работата. Или така да пригодите бюрото, че да пасва по-оптимално на пространството, с което разполагате.


Нетрадиционно ъглово бюро

С ъглово бюро може да си оформите прекрасен нетрадиционен офис, който да привлича с удобство и уют. Спрете се на дървено бюро - естественият материал носи топлина. Цвета определете според вкусовете си и интериора в дома ви. Не забравяйте да си осигурите подходящо осветление. А идеята за отворена "стена", ще ви поднесе усещането за простор.

Вижте още: Креативен офис сред природата


Стъкло и метал

Ако предпочитате стъкло и метал, може да оформите ефирен модерен работен кът. Стъклената маса създава усещане за лекота и светлина, но също така изисква повече внимание и грижа. Обикновено има по-малко място за съхранение, като прилежащи лавици, чекмеджета и др.


Стил, вдъхновен от природата

Финес и стил лъхат от това ъглово бюро. Сякаш работата ще се вдъхнови сама от изчистения дизайн, качеството на материала, изящните извивки. Всичко е на ръка разстояние от вас, имате място за съхранение, отворени и затворени чекмеджета.


За малко пространство изберете компактно ъглово бюро

Ако по-рядко ви се налага да работите от вкъщи, или вашият ученик има от време на време домашни, които трябва да подготви на компютъра, осигурете компактно и незатрупано местенце за спокойно извършване на тези задачи. В този случай не са необходими специални чекмеджета и места за съхранение, така че можете да ограничите този тип ъглово бюро само до конструкцията, където да разположите компютъра.


Компактно и практично ъглово бюро

Това ъглово бюро изглежда сякаш ще творите върху истинско дърво. Природата е кацнала директно върху клавиатурата ви, а малките кошници и кутии носят една небрежност и лекота, които да ви вдъхновяват в работата.

Вижте още: Влиянието на интериора върху работния процес


Свежи цветове за ъглово бюро в детската стая

Веселите пъстри цветове са чудесен избор за оформяне на работен кът в ъгъла на детската стая. Конструкциите на бюрото и стола са по-олекотени, от пластмаса и донякъде приличат на големи играчки.


Разчупени идеи за ъглово бюро

Ако искате да сте по-креативни и разчупени в дизайна на домашния кът, направете вашето ъглово бюро част от интериора. Съчетанието между дърво като материал и бял цвят, нежни извивки, подходящо осветление, простор и организираност - всичко това създава оптимален работен кът.

Вижте още: 5 креативни идеи за домашен офис


Уюта на единака

Когато в дома ви съвсем не стига мястото - решение е да изнесете мини офиса на двора, ако разполагате с такъв. Малка кабинка, включваща само най-необходимото, може да е едно спокойно и тихо местенце за извършване на спешните работни задачи.

Ако желаете да приложите на практика някоя от тези идеи за ъглово бюр, в MaistorPlus ще намерите компетентни съвети от специалисти за всеки ваш интериорен проект или изработка на мебел по ваш вкус. Направете безплатно запитване в платформата и изберете най-добрия за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
86 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
18 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
53 извършени проекта