Интериорен Дизайн с Рециклирани Мебели: Креативни Идеи за Устойчив Стил

Публикувано на 30/10/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 30/10/2023 | Видяно 3 284 пъти

Не може да се отрече, че внасянето на нов елемент от декора вкъщи е вълнуващо. А удовлетворението от преработените мебели е още по-голямо. В края на краищата, те са не само достъпни, но и дават възможност да работите по проекти "Направи си сам". Огромна част от отпадъците, които попадат на сметището, са от мебели и обзавеждане. Старите мебели от дърво са най-големият генериран отпадъчен материал в категорията.

Мебелите с променено предназначение са мебели, на които е даден втори шанс за живот - независимо дали са претапицирани, пребоядисани, пребоядисани или преработени. Мислете за това преобразяване като за нещо повече от козметична мярка за масичка за кафе или стар скрин, а в някои случаи като за пълна функционална трансформация. Например преконфигуриране на масичка за кафе в огромен цветарник или добавяне на вратички на шкаф за книги, за да се превърне в организиран кухненски килер. Това е преработване на мебелите по начин, който внася практичност и красота в интериора. И тъй като пренареждането на мебелите често е проект "Направи си сам", то се превръща в сантиментално произведение.

Ако имате нужда от малко вдъхновение, за да започнете проект за преобразяване на мебели, споделяме ви иновативни и лесни идеи.


Изненадайте с цвят

Един от най-лесните начини да преобразите дадена мебел е като я боядисате в друг цвят. Ще ви накара да се усмихнете всеки път, когато отворите чекмеджето или гардероба. Цветът носи радост, така че бъдете смели с него! Използвайте тази идея, за да освежите стар дървен скрин, като направите външната част в тоналност с останалата част от стаята, но добавите проблясъци от акцентен цвят вътре, за да приветствате ярки цветове, когато чекмеджетата се отворят.

Погледнете масата за хранене като лесен въвеждащ проект за възобновяване. По своята същност масате е по-скоро официална мебел - прави линии и плоски повърхности. Боядисването на краката на масата в различен цвят спрямо върха е чудесно начин да я разнообразите. Можете дори да оставите горната част небоядисана, като същевременно ще изчезват следите от надраскване и други признаци на износване.


Конструирайте маса от старо скеле

Това е брилянтна идея за кухненска маса от скеле. Ако имате излишно плоски и модулни мебели – тези крепежни елементи за скеле ви позволяват да създадете свои собствени мебели. Можете сами да конструирате маса от материали за скеле; горната част е от дъски, краката са стълбовете на скелето, държани заедно с опори за скеле.

Само със завъртане на шестостенен ключ можете да премахнете краката на тази маса, предлагайки гъвкавост и удобно съхранение. Скелето е проектирано да поддържа тежестта на екип от работници, така че е подходящо, особено за изграждане на маса. Индустриалната естетика контрастира между рустикалните дъски и готините метални стълбове за едно здраво, но стилно решение за хранене.


Масичка от каси

Подредете дървени щайги една върху друга, за да създадете алтернативна странична маса. Отвореният елемент на дизайна е идеален за съхранение на всичко, което трябва да приберете спретнато до леглото, от книги до козметика. Острата природа на дървените щайги е стилна, но това не означава, че не бихте могли внимателно да ги шлайфате и да им нанесете слой боя, за да отговарят на цветовата схема на вашата спалня. Закрепването на колелца за крака позволява лесно движение и ще намали отпечатъка върху килима.

Ако имате нужда от помощ в интериорния дизайн, свържете се с някой от нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта