5 вида мебели, които ще ви смаят с практичната си функционалност

Комфортът е основната характеристика, която съпътства подходящия избор. Ако разполагате с малко жилище и голямо желание да го обзаведете с мебели, които са отправени към ограниченото пространство, то примерите по-долу са точно за вас. Разгледайте ги и ще видите как на пръв поглед един очевиден детайл би могъл да съчетае практичност и закачливост по неповторим начин. Понякога е трудно да се намери място за всичко, но тези функционални мебели успяват хитро и умно да се настанят удобно навсякъде.

Ако искате да направите дома си по-уютен и вече имате идеи за това, обърнете се към майсторите, които ще превърнат мечтаната идея в реалност.

Масата крие изненади

Масата крие изненади

Любимото място за хапване се превръща в артистично пространство, което съчетава функционалност и елегантност. Всичко това е благодарение на креативната идея, която помага да спестите място само с няколко движения. Трапезарията би могла да се привърне в удобно работно кътче през деня и в помещение за семейна среща през останалото време. Тапицираните големи столове придават уют и изисканост. А прибраната визия дава на невероятната масичка модерен вид. Нетрадиционните мебели като този говорят за откритата индивидуалност и вкус, а те в никакъв случай не са лошо нещо, ако резултатът е спестено пространство, изискан вид и арт елемент.

Скрити и цветни мебели

Скрити и цветни мебели

Тази идея определено ще привлече вниманието ви! Тя е нестандартна, интересна и шарена. Привидният бял шкаф крие в себе си цяло обзавеждане. Ако се чудите къде да приберете столовете и масата, след като гостите си отидат, това е хитро решение. Освен че ще разполагате с достатъчно място върху рафтовете за поставяне на любимите си вещи, при нужда от там ще може да извадите и скрити мебели. Това е едно подходящо решение, когато разполагате с ограничено пространство и имате нужда от трайно решение за справяне с проблема. Приятното допълнение на всичко това са интересните цветове, които лесно ще съчетаете с различни интериорни стилове.

Вътрешните стълби имат тайни шкафове

Вътрешните стълби имат тайни шкафове

Искате да спестите пространство? В такъв случай погледнете тази невероятна и хитра идея. Мястото под вътрешните стълби обикновено остава неусвоено. Това може да промените, като го оползотворите максимално с подобни плъзгащи се рафтове. На пръв поглед обикновената стена се превръща в скривалище за вещи, където да държите различни предмети. Огледайте дома си и обърнете внимание на малките детайли, които могат да решат всичките ви проблеми в маломерното жилище.

Функционалността се крие в сгъваемите мебели

Функционалността се крие в сгъваемите мебели

Падащите плотове са истинска благодат за малките жилища. Освен това дизайнът може да бъде съобразен със спецификите на помещението. Сгъваемите и превиващи се мебели са функционални и лесно могат да се прибират, когато са ненужни. Един падащ плот може да бъде маса за хранени или чудесно място за следобедно разпускане с чаша ароматно кафе. Имат възможност да се монтират на стената, в което помещение желаете, и да бъдат декорирани по ваш вкус. Към тях може да се прибавят различни елементи, които да придадат уютно усещане. Тромавите и големи мебели спокойно могат да бъдат заменени от подобни удобни и практични идеи.

Тази щора крие нестандартно предназначение

Тази щора крие нестандартно предназначение

Липсата на тераса поражда някой големи проблеми, сред които е и въпросът къде да се сложи сушилникът? В малките жилища мястото е прекалено ограничено, за да се разпъне и огромната желязна стойка. Точно това е и причината, поради която ви представяме тази интересна идея. Мултифункционалната мебел променя своята форма и предназначение за секунди. От обичайна дървена щора се превръща в удобен и достъпен сушилник!

MaistorPlus също крие много изненади. Ако искате да промените обзавеждането вкъщи, значи сте на точното място. Заявете безплатно проект и лесно ще сравните цени и оферти. За да сте сигурни, че сте се спрели на най-подходящия майстор, разгледайте бизнес профилите на регистрираните в платформата изпълнители и се запознайте отблизо с работата им.