12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя

Публикувано на 26/11/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 10 454 пъти

Потопени в бяло, саксиите ви не просто ще станат ослепителни, но и ще се превърнат в притегателна сила за светлината. Преобразете с четка и боя горната половина, като оставите частта към дъното небоядисана и завършете с чинийките. Полученият контраст ще впечатли и най-придирчивите.


Саксии с нежно и пастелно очарование

Ако предпочитате по-нежните и ненатрапчиви тонове, тогава решението е да боядисате саксиите си в пастелни багри. За да е все пак малко по-раздвижено, можете да направите комбинации от два различни цвята.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя


Саксии, наметнати с блясък

Малко блясък никому не е излишен, дори и да става дума за саксиите ви. Лесно можете да придадете яркост и характер на керамичните си съдове за цветя, като ги "наметнете" с парчета брокатени платове в различни свежи цветове.


Извикайте усмивки върху саксиите си

Толкова лесен трик, а може да озари цялата стая, в която държите стайните си растения. Освен това те ще израстат много по-радостни, приютени в саксии, върху които сте нарисували усмивки. Опитайте и се убедете сами.


Опаковайте саксията с въже

Въжето служи за скачане, да си направите люлка с него, да се упражнявате в завързване на моряшки възли. Ако никое от изброените мероприятия не ви ентусиазира в момента, имаме и друго предложение - използвайте го, за да "опаковате" саксиите си с него. Ще си гарантирате оригиналност.


Саксии с омбре ефект в компанията на злато

Няколко малки саксии, еднакви по форма и размер, могат да се превърнат в чудесни модели за омбре ефект. Боядисайте ги в няколко нюанса, от по-светло към по-тъмно синьо или друг ваш любим цвят и ги обединете в обща тема като добавите за всяка от тях златист кант. Всеки перваз в дома ви би се гордял да има подобно украшение.

Вижте още: Как да украсите дома си с висящи саксии с цветя


Звезден дъждец върху саксии

Саксията, която ще декорирате, може да бъде и в различен от розов цвят, ако предпочитате. Вземете шаблон, за да бъдете по-прецизни в работата си, и я посипете със звезди, за да си подарите малко извън галактически усещания.


12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя

Ако държите на свежестта, както по отношение на декорацията, така и на въздуха в дома си, то по всяка вероятност сте любители на стайните растения. Цветя, дръвчета бонсай, дори и подправки, могат видимо да подобрят интериора ви. Ефектът ще бъде още по-забележим, ако обърнете специално внимание и на съдовете, в които сте засадили своите зелени приятели. Тук ще ви представим 12 забавни и креативни начина да украсите саксиите си за цветя, а при необходимост от допълнтелни, професионални идеи от озеленители, винаги можете да разчитате на специалисти.


Използвайте релефна боя за саксиите си

Релефната боя има широко приложение и може да даде собствен почерк не само на стените. Саксиите ви ще бъдат като нови, ако експериментирате с интересни текстури върху тях.


Саксии, докоснати от дантела

Поне един човек от семейството и близките ви, ако не вие, умее да плете на една кука. Затова, по всяка вероятност, разполагате с едно от тези дантелени произведения. Когато решите, че вече е изпълнило мисията си на декорация върху холната масичка, възложете му нова задача и облечете саксията с него.


Декорирайте саксиите с камъчета

Малко лепило, камъчета, а защо не и мидички, малки рапанчета, мъниста, семена, ядки - можете да облепите саксиите си с всичко, което фантазията ви продиктува. Остава само да решите в какви композиции ще организирате материалите.


Саксии с флорална премяна

Цветята ви биха се чувствали прекрасно в компанията на свои събратя или посестрими, били те и нарисувани. Харесайте си плат с флорални мотиви от дреха, покривка, които вече не използвате, и им дайте нов живот като ефектна украса за саксиите ви. А защо не и сами да изрисувате любимите си растителни представители?


Саксии, декорирани по ваш шаблон

Ако се доверявате на ръцете си, в умението им да рисуват и чертаят точно, можете да създадете шаблон на място, върху саксиите си. Дори и да сте го "преписали" отнякъде, пак ще си остане удовлетворението от това, че сами сте се потрудили.

Събрахте ли достатъчно идеи за малките градини в дома си? Ако се нуждаете от съдествие в декорирането и на двора си, бързо и лесно можете да се свържете със специалисти по озеленяване близо до вас. В отговор на ваша безплатна заявка ще получите оферти от изпълнители в кратък срок, ще можете да ги сравните и да прецените кого да наемете, според вашите изисквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта