Направете си сами висящо нощно шкафче в 4 лесни стъпки

Публикувано на 14/01/2016 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 5 037 пъти

Нощните шкафчета са сред задължителните мебели за спалня, които обаче често не оправдават високите си цени. В случай че не държите толкова много на този традиционен вариант за съхранение на дребни вещи, можете да се сдобиете с неговия далеч по-оригинален "братовчед". Висящият рафт е изключително подходящ, ако разполагате с малък бюджет, а освен това е и изключително лесен за направа. Ако имате други идеи, които не знаете как да осъществите, не се колебайте да се обърнете към опитни специалисти, които ще ви дадат ценни съвети.


Изберете материал по ваш вкус

Можете да закупите дървесина на линеен метър и да изрежете квадрат или правоъгълник, в зависимост от размера, от който се нуждаете. Друг интересен вариант е да намерите овално парче дърво, което ще внесе доза провинциален уют. Ако дървото е твърде тъмно и не отива на цветовата гама в спалнята ви, съвсем спокойно можете да го боядисате в по-светъл тон.

Вижте още: Направи си сам разкошен плетен кош от дънки


Направете дупки

Не забравяйте старата поговорка "Два пъти мери, веднъж режи". Маркирайте дупки с молив, така че те да са равномерно отдалечени една от друга. Ако вашият висящ рафт ще е правоъгълен или квадратен, ще ви трябват 4 дупки. Не ги разполагайте съвсем до ръба на плоскостта, защото така тя ще е по-нестабилна. Овалното парче дърво ще бъде стабилно и с 3 въжета, които да го държат. След като сте маркирали дупките, време е да ги пробиете с малка бормашина.


Мушнете предвиденото въже

Изрежете равни парчета въже или здрав канап. Промушете въжето през предварително пробитите отвори и направете по един възел в края. Използвайте бамбукови шишчета или тънък молив, за да помогнете на въжето да премине през дупката. Уверете се, че всеки възел е достатъчно здрав, за да задържи теглото на рафта с наредени предмети върху него.

Вижте още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба


Поставете вашия висящ рафт и му се наслаждавайте!

Застопорете вашето ръчно направено рафтче на стенни куки или на друга мебел, разположена на стената. Практичната мини етажерка може да бъде преместена във всяка стая от вашия дом. Ако нямате време да майсторите, доверете се на опитни специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете заявка напълно безплатно и разгледайте офертите на различни мебелни специалисти, както и мнението на техни предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта