Направете сами декорация за дома, вдъхновена от морския бряг

Публикувано на 12/09/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 15 199 пъти

Морската почивка може да се превърне в истинско вдъхновение, когато става въпрос за декорация на дома. На плажа мидените черупки са навсякъде около нас, понякога дори не ги забелязваме. За сметка на това, децата ги събират с неутолима страст, подреждат ги и строят с тях до безкрай. Предлагаме ви с малко повече желание и сръчност да пренесете красотата на морския бряг и във вашия дом. Ако пък се нуждаете от допълнително вдъхновение за интериора или съвет, винаги можете да разчитате на професионалистите в MaistorPlus.


Ефектно и загадъчно - морският фенер у дома

Също толкова страхотно би изглеждала и една инкрустирана с миди ароматна свещ. Изберете по-голяма такава, за да имате повече пространство за импровизации. След като вече разполагате и с мидичките, които ще слагате, можете да преминете към действие. Нагрейте свещта с помощта на запалка до степен, в която е мека, но не разтапяща се. С лек натиск натиснете малките елементи. Нанесете безцветен лак за нокти, за да сте сигурни, че всичко ще си остане по мястото.


С аромат на морски бриз

Рапаните и мидите създават невероятна атмосфера у дома, независимо как са използвани. На хората, които са любители на романтичната обстановка, предлагаме да заменят стандартните свещи с ръчно изработени такива. Единственото, което трябва да направите, за да се сдобиете с този интериорен акцент, е да разтопите малко восък в черупка от мида и да поставите фитил. Толкова лесно, а същевременно оригинално и впечатляващо!

Вижте още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба


Оригинална ваза за слънчево настроение

Във всяко жилище могат да се намерят поне няколко вази, които рядко влизат в употреба. Вместо да хващат прах на дъното на някой шкаф, те могат да се превърнат в страхотен акцент, напомнящ за безгрижното лято. Напълнете с малко пясък, а върху него небрежно подредете раковини с различна големина. След това спокойно може да използвате вазата по предназначение, поставяйки в нея цветя.


Нов живот за старите буркани!

Ако искате по-фин акцент на обикновената стъклена ваза, просто вържете канап около гърлото на съда, а в двата му края залепете по една мидичка. Можете да развихрите въображението си, увивайки и цялата ваза. В случай че нямате свободна ваза, върху която да изпробвате творческите си заложби, снабдете се с няколко малки бурканчета, които ще придадат "рустик" уют на целия интериор.

Вижте още: Вдъхновяващи идеи за оформяне на уютен балкон


Рамка за снимки за морски спомени

Всяка раковина има своята красота, но представете си цяла колекция от тях на едно място. Декорирайте рамките за снимки с помощта на мидени черупки и бъдете сигурни, че лятото никога няма да напусне вашия дом. Преди да се захванете с тази задача, убедете се, че повърхността не е гланцирана и всички елементи ще залепнат добре. Идеалният вариант е, ако разполагате с дървена рамка за снимки, която да украсите. Започнете да лепите на пластове, като първо закрепите най-големите миди и така продължете с по-малките представители на морския свят. Накрая запълнете дупките с миниатюрни охлювчета.

Ако искате да освежите дома си с по-мащабна промяна, не забравяйте да потърсите съдействие от опитните специалисти. Направете безплатна заявка в MaistorPlus и сравнете изпратените ви оферти, като се запознаете с мнението на предишни клиенти за вече извършената работа от специалистите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
87 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта