Вдъхновяващи идеи за оформяне на уютен балкон

Публикувано на 09/07/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 15/07/2016 | Видяно 19 691 пъти

Балконът често е подценявана част от дома, в която има много повече потенциал, отколкото реално използваме. Той може да се превърне в кокетна градина, приятен кът за отдих, а дори и в компактна кухня. За да ви докажем това, днес сме ви подготвили няколко изключително интересни идеи, които да ви вдъхновят да преустроите и своя балкон. Не се страхувайте да експериментирате с декорации и украси, но за всички по-сериозни ремонтни дейности се консултирайте с компетентен дизайнер. Той ще ви даде профеионални съвети и насоки, и ще ви предпази от нежелателни рискове. За целта заявете проект безплатно в MaistorPlus и разгледайте разнообразните оферти на регистрираните в платформата изпълнители!


Елегантно съчетание в черно и бяло

Източник

Мебелите от ратан са много подходящи, както за градината, така и за балкона. Елементите в черно и бяло пък придават нежен завършек към цялостния му вид.

Вижте още: Креативни начини за повторно използване на стара стълба


С усещане за чистота и свежест

Осигурете си местенце за отмора и спокойствие, като оформите балкона така, че бялото да е доминиращ цвят.


Изберете тематични цветове

Зеленото е цветът на равновесието, спокойствието и природната красота. Ето защо, особено в комбинация с дърво, то е изключително подходящо за обзавеждане и декориране на балкона.


Ненадмината красота

Олицетворение на съвършенството, прекроено в страхотен дизайн, удобни мебели и перфектно съчетани декоративни елементи.


Подберете перфектните декорации

Добрият вид на един балкон до голяма степен зависи от начина, по който сте избрали да го декорирате. Подберете сувенири в един и същи стил, съчетайте смело цветовете, а за финал поставете компактна маса и сгъваеми столове, които ви позволяват да използвате пълния потенциал на балкона, когато пожелаете.


Експериментирайте с различни принтове

Предайте цветното лятно настроение и на балкона, като срещнете на негов терен различни шарки и принтове. Бъдете смели и експериментирайте, за да създадете неповторимо излъчване не само на балкона, но и на цялото си жилище.


Отделете време за отмора

Посрещнете лятото на балкона в компанията на освежаваща напитка, докато релаксирате на супер удобен стол с декоративни възглавнички!

Виж още: 10 очарователни решения за осветителни тела за дома


Невероятна идея за просторен балкон

Когато разполагате с достатъчно пространство, не правете компромис с обзавеждането на балкона, а създайте от него уютен кът, в който да се наслаждавате на лятото.


Ратаново кресло повишава нивото на комфорт

Понякога е нужно съвсем малко усилие, за да се преобрази иначе скучния балкон. Дори и да са скромни размерите му, шансовете ви да го превърнете в уютно местенце, от което да се наслаждавате на разлистващата се зеленина наоколо не намаляват. Повикайте майстор, който да изравни стените и пода му, поставете дървена настилка и облицовка на стените, добавете естествени саксийни цветя. Що се отнася до обзавеждането, не е нужно да правите грандиозни планове. Напълно достатъчно е едно олекотено ратаново кресло като показаното тук. Украсете го с декоративни възглавнички, осигурете и мека седалка и вече имате всичко необходимо за едно релаксиращо балконско изживяване. 


Прекрасен балкон с уникална гледка

Ако сте сред късметлиите, чието жилище има уникален изглед, не се колебайте - поставете висока маса и столове, поканете приятели и се отдайте на приятни разговори.

За подходящото оформяне на балкона ви трябва само добра идея и усет към онези дребни елементи, които му придават характерна красота. Добавете подходящо осветление, декоративни възглавнички и малки саксийни растения, които да създават усещане за уют. Изберете креативен начин да преобразите своя балкон и споделете с нас резултатите, като не забравяйте да оставите по-сериозните реконструкции у дома в ръцете на опитни специалисти. Такива можете да откриете бързо и лесно в MaistorPlus, като просто направите безплатна заявка!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта