Котката – вашият дом е нейната крепост

Публикувано на 03/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 592 пъти

Който е гледал котка вкъщи, знае, че тези симпатяги са истински пазители на домашния уют. Пухкави и мъркащи, те ще направят и най-черния ви ден по-добър. Но... обратното също е вярно. Котешката природа е такава, че когато мъничето е недоволно, и най-ведрото ви настроение може бързо да се изпари заради демонстрацията на специфичните желания на домашния ви любимец. Ето защо, за да си нямате излишни проблеми, добре е да създадете възможно най-много удобства и разнообразие за своята котка. Когато тя е щастлива, спокойствието у дома е много по-вероятно. А как да се случи това?

На първо място, важно е да помним, че котките обичат да разполагат с лично пространство. Става въпрос за места, на които да е възможно хем да се сгушат и уединят, хем да се чувстват близо до вас. Почерпете идеи от следните предложения и измайсторете и сами най-подходящите мебели за вашия интериор и котешки уют.


Маса лабиринт

С тази практична мебел, или нейна разновидност, ще разполагате с животинче под масата, което обаче няма да ви се мотае в краката. Също така мустакатото зверче по-често ще предпочита да заема стратегическата позиция от снимката, вместо например да се излежава върху храната или документите ви.

Вижте още: Как да премахнем петната и миризмите от домашни любимци


Хамак на балкона

За да угодите на котката, не е нужно непременно да разполагате с много пространство. Тя е малко животно, от опит знаете, че се побира почти навсякъде. Но в случай че не ви се иска да я издирвате навсякъде, създайте й местенце, на което да не може да устои.

Котешки хамак на балкона може да звучи като нестандартно решение, но това може да се окаже незаменим спътник на вашия любимец. Лесно е - опъвате котешкото приспособление, което при наличие на достатъчна сръчност можете да сглобите и сами, и ви остава само да внимавате да не ви изненада някоя ненадейна лапа, когато излизате да полеете балконските цветя.


Удобна секция за скокове

Никой не обича да събира час по час от пода разпилени книги или морските сувенири от последната ваканция. Вашата котка не събаря вещите нарочно, поне през повечето време. На нея й е необходимо движение. Колкото по-нависоко й осигурите подходяща домашна разходка, толкова по-добре. Никак не е трудно да намерите или поръчате холна секция или библиотека, която да е удобна за всички засегнати страни. При това е възможно въпросната мебел да допълва стилно вашия интериор.


Хитрини за котешко удобство

Още една идея как да поддържате мирното съжителство с вашата котка. Припомняме, тя обича да е близо до вас, но невинаги обича да се гушка. В мини хамак между краката на стола скокливецът ще се чувства удобно настанен и поне за час-два на ден ще разполагате с по един мъркащ стол вкъщи. Внимание: когато посрещате гости, предупреждавайте ги за възможни изненади изпод стола, на който са се настанили. Особено ако става дума за дама с копринени чорапи.


Котешки тунел

Това е мебел, към която никоя котка не може да остане безразлична. Домашният ви любимец може да влиза в холната тръба през облегалката, да излиза устремно от долния отвор, да се засилва, за да уцели някой от останалите и така нататък. А вие кротко си гледате телевизия и не размишлявате за това каква ли нова поразия ще сътвори котаракът ви.


Освежете интериора

Няколко нестандартни и неизползваеми лавици по стените никога не са излишни, когато ви се налага да развличате котка. Криволичеща пътечка около някоя колона също върши идеална работа. Обърнете внимание, че така улеснявате скоковете отвисоко на зверчето, затова е добра идея да покриете или преместите на разстояние чупливи вещи или красивият ви аквариум.


Затворете котешката тоалетна в закачлив шкаф

Котешката тоалетна е един от домашните аксесоари, които не са любими на никого. Ако я скриете от погледа си във функционален шкаф като горния, ще направите услуга не само на себе си, но и на ползвателя на приспособлението. Котката ви ще си върши, каквото има да върши, далеч от хорските погледи, като в същото време ще следи изкъсо какво се случва навън.


Пълен котешки лукс

Ето това е нещо, с което ще скриете шапката на всяка домашна котка. Малко хора могат да си позволят да отделят цяла стая за целта, но, ако вие сте от тях, вашият добър приятел се е родил с голям късмет.

Ако тези идеи са ви заинтригували, можете да направите безплатна заявка за изготвяне на проект за поръчкови мебели, който да е съобразен с конкретните особености във вашия дом. Ще получите разнообразни оферти и идеи от професионалисти в сферата и ще можете да изберете най-добрия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
60 извършени проекта
Пламен VIP
Плочки и теракот, Пловдив
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
55 извършени проекта
Митко Койнов
Дърводелски услуги, София
52 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
45 извършени проекта