Направи си сам люлка полумесец от палети за своето бебе

Публикувано на 01/06/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 14/07/2016 | Видяно 12 810 пъти

Люлката полумесец ще стои чудесно във всяка стая от дома ви. Тъй като се прави от палетни дъски, освен по-изгодна финансово, е и лесна за пренасяне, ако се наложи такова. За да си направите това очарователно детско креватче, е нужно да имате следните материали и инструменти:

  • 3-4 палета. Дори и да се окажат дъските от тях повече, винаги може да заделите излишните за друг свой проект;

  • Лепило за дърво;

  • Винтове - броят им зависи от това на колко места ще искате да закрепите дъските;

  • Винтоверт;

  • Шкурка за дърво;

  • Електрическо ренде за дърво;

  • Дървен ъглошлайф;

  • Дървен трион;

  • Бормашина;

  • Електрическа ножовка;

  • Байц за дърво;

  • Дюшече, меки завивки, играчки за бебето.


Направи си сам люлка полумесец от палети за своето бебе

Радостта е нормалното състояние, в което трябва да се намира всеки човек през по-голямата част от живота си. И докато възрастните все си намираме оправдания, за да нарушаваме това елементарно правило, можем и сме длъжни, поне на децата си да осигурим цветно и усмихнато пребиване на тази планета. Да започнем от съня им, така важен за доброто им здраве. Ако имате бебе или скоро ви предстои да станете родители, със сигурност ще ви хареса малкото ви съкровище да заспива в красива люлка под формата на полумесец, направена от палетни дъски. В тази статия ще ви разкажем как можете да си я сглобите сами. А в случай че имате нужда от професионална помощ за обзавеждането на детската стая, направете безплатна заявка за мебели по поръчка.

Вижте още: Как да си направим градинска люлка от палети


Как да си направите люлката полумесец

Имате вече необходимите материали и инструменти, време е да се залавяте за работа. Височината на двете страници на люлката трябва да е около 117-120 см., а широчината - 45-50 см. Разбира се, може да направите малки промени в размерите, според специфичните ви нужди. Ето какви стъпки да следвате:


Полумесеците

Подредете си хоризонтално дъските, които ще използвате за страниците на креватчето и ги залепете. Изрежете си четири полумесеца от тях, с помощта на дървения ъглошлайф. Получавате две двойки, които ще закрепите една за друга, използвайки винтове. Ако искате по-голяма здравина, можете да добавите между хоризонтално подредените дъски един слой верникално положени. Полирайте дъските с електрическото ренде. Можете да си помагате и с шкурката, ако сте пропуснали някъде малки участъци.


Звездичките на креватчето-полумесец

Време е креватчето за вашето бебе да стане още по-красиво. Няколко отвора, под формата на звезди с различна големина, изрязани в полумесеците, ще свършат чудеса. Направете си шаблони, за да се ориентирате по тях при изрязването. За по-раздвижен визуален ефект, е препоръчително да са с различен размер. Направете малки дупки в полумесеците там, където звездите правят върхове и ъгълчета, така че да улесните следващата стъпка. После доизрежете звездичките с помощта на електрическата ножовка. Това е!

Вижте още: Необходими подобрения в дома след появата на бебе


Гърбът на креватчето-полумесец

Двете страници поставете успоредно една до друга, на такова разстояние, че да можете да сложите дъските, определени за широката част на креватчето или така наречения гръб. Палетните дъски за него завинтвате към двата полумесеца. Полирате ги добре с дървеното ренде, за да няма груби участъци и остри тресчици.


Да има ли цвят нашето креватче-полумесец?

Люлката под формата на полумесец можете да оставите в натурален вид, за да е в рустик стил, ако това би подхождало на цялостната ви интериорна концепция. Друг вариант е да я оцветите с байц в предпочитан от вас нюанс.


Да направим подпори за люлката-полумесец

За да бъде ограничена люлката в движенията си, е необходимо да използвате подпори. Можете да сложите малки пънчета, летви или да изработите рамка от останалите ви палетни дъски, в която да поставите креватчето.


Довършителни работи и “обзавеждане”

За финал, обзаведете и декорирайте люлката полумесец от палетни дъски с всичко, което ще донесе радост на вашето бебе. Сложете възглавнички, играчки, залъгалки. Важното е да създава цветно и усмихнато настроение. Ще бъдете отблагодарени с най-желаната усмивка на света.

Ако тази люлка ви е харесала, но нямате възможност или време да я направите сами, обърнете се към специалисти с доказан опит, изработващи мебели по поръчка. Направете безплатна заявка, разгледайте офертите, профилите и оценките на кандидатствалите по нея майстори, и изберете този, който ще ви зарадва с професионално изпълнение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта