Защо да не изхвърляме старите мебели

Публикувано на 25/05/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 15/07/2016 | Видяно 11 425 пъти

Ако вашето обзавеждане е на повече от половин век и носи стила на определена историческа епоха, то вероятно притежавате мебели с антикварна стойност. Тогава ремонтът невинаги е добра идея. Това е така, защото всяка старинна вещ губи от цената си при поправка. Ако мебелите са в относително добро състояние, ще се продадат лесно и за добра сума на ценители, които държат точно на автентичността. Разбира се, ако искате да използвате такива вещи като част от покъщнината, е добре да ги ремонтирате, но само след консултация със специалист.

 


Заслужава ли си да освежаваме мебелите?

Отговорът на този въпрос зависи от няколко условия и разбирането им може да ви спести много пари и главоболия. Предлагаме ви полезни съвети, които ще ви подскажат при какви обстоятелства поправката е по-добър вариант от купуването на нова покъщнина. Отворени сме да чуем и вашето мнение в края на статията.

Виж още: Най-креативните бар столове и пейки, направени от керамични отпадъци


Дори и скъпите мебели се нуждаят от грижи

Високата цена би трябвало да означава високо качество. За съжаление това не винаги е така, а и колкото и здраво да е едно обзавеждане, може неволно да увредите отделен фрагмент. Ако вече сте платили солидна сума за една секция, а тя се счупи веднага след гаранционния срок, поправката е по-добър вариант от цялостната й подмяна. Когато първоначалната цена е твърде висока, ремонтът със сигурност е по-рентабилен. А ако мебелите не отговарят вече на вашите естетически вкусове, можете да ги премените, използвайте въображението си или се посъветвайте със специалист и, от старата мебел, измайсторите нещо напълно ново и уникално. А дори и след освежаване, това, че са използвани, няма да бъде пречка да ги продадете изгодно на друг, който може да търси именно това.


Защо да не изхвърляме старите мебели

Подмяната на мебелите не е нещо, което повечето хора вършат често. Но гледката на старата зацапана и олющена покъщнина всеки ден ни изкушава да я изхвърлим и да купим нова. Въпреки това обзавеждането не би могло да бъде заменено лесно, защото това изисква съответните финансови средства, а и невинаги можем да намерим същите уникални вещи, които сме притежавали. Ако желаете да реновирате старите мебели, доверете се на опитни изпълнители като пуснете заявка в MaistorPlus.


Специално внимание за мебели със сантиментална стойност

Тези мебели обикновено не са скъпи, може да не са и качествени, а и нямат някаква художествена стойност. Но въпреки това означават много за вас и трудно бихте се разделили с тях. Те ви напомнят за определени събития във вашия живот или за близък човек и в тях има много носталгия. В такъв случай чудесен вариант е да ги поправите. Така още дълго ще се радвате на подновената вещ. А ако внесете и доза креативност, можете да премените даже и тяхната функция и да ги вкарате в употреба с нова цел.

Виж още:Интересни варианти на мултифункционални легла


Реновиране на мебели уникати

Някои хора притежават единствени по рода си редки или необикновени мебели. С течение на времето отделни техни части се износват или се повреждат. В такива случаи да се намери на пазара същата нова мебел е невъзможно, а да се поръча изработване на дубликат може да е по-скъпо от разходите за ремонт. Ето защо реставрирането е най-добрият вариант.


Уникални и неповторими мебели

Ако все пак не е възможно да ремонтирате старите си мебели и искате да си поръчате нови, но желаете те да бъдат уникати, в MaistorPlus ще откриете точните професионалисти, които да изработят неповторими мебели по ваш вкус. След като пуснете заявка, можете да сравните техните оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект безплатно още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта