Избегнете най-лошите последици от зимата у дома

Публикувано на 05/03/2015 от Ани Атанасова | Видяно 3 338 пъти

Навярно някои от вас вече са се сблъскали с неприятните последици от зимните условия! Ще обърнем внимание на няколко неща, които всеки един може да приложи, за да предотврати именно това. Възникващите проблеми покрай студените дни идват именно от водата и нейните свойства. Когато температурата се понижи и водата замръзне, тя се разширява, променяйки състоянието си от молекулярно в кристално, което уголемява обема й. Именно това поражда огромен натиск върху тръбите, през които водата преминава, както извън дома, така и вътре. И оттук, всеизвестните ни проблеми. Предлагаме ви няколко съвета, които да използвате преди настъпването или по време на студените дни, за да избегнете неприятностите след това. А ако вече се намирате в затруднено положение и се нуждаете от ВиК специалист, не се колебайте да се обърнете към доказаните изпълнители, регистриани в нашия сайт.


Проверете тръбите

За да избегнете една от най-тежките зимни последици у дома, проверете навреме тръбите. Разберете откъде точно минават и къде се намират спирателните им клапани. Уверете се, че имате лесен достъп до главния и научете как да изключите водата в случай на спешност. Ще бъдете значително улеснени, ако пазите схема на водопроводната си мрежа. Съветваме ви да планувате периодично посещение от специалист, който да се грижи своевременно за отоплителните и ВиК състеми на дома ви, за да бъдете спокойни, че малките проблеми ще бъдат решени преди да се превърнат в грандиозни катастрофи.

Вижте още: Тайните на добрата домашна реконструкция


Източете водата

През есента е добре да източвате водата на всички външни водни системи. Тук са включени пръскачките, с които поливате градината си, басейни, джакузита и т.н. Що се отнася до използването на антифриз, то това е абсолютно забранено. Причината за това е, че има сериозна опасност да отровите деца, домашни любимци, диви животни, както и да навредите на природата. В случай че се затруднявате с намирането на ефективен метод за водоицточване, винаги можете да потърсите попощ от професионален водопроводчик. Ако редовно полагате грижа и внимание към дома си, няма да ви се налагат по-сериозни мерки.


Поставете изолация на тръбите

Изолирането на тръбите е добра идея, особено ако се намират в студено помещение. Тази стъпка ще ви помогне да ги предпазите от замръзване по време на зимните дни в които термометърът трайно се е настанил под нулата. Още по-добре както за вас, така и за жилището ви ще е да сте сигурни, че всички прозорци и врати са добре изолирани, за да бъде зимата ви гарантирано по-топла.

Следването на всеки от споделените дотук съвети ще ви осигури спокойствието, че ВиК системата ви успешно ще преживее мразовитата зима, за да може отново да ви служи вярно през топлоте месеци. Ако пък имате нужда от професионална помощ, да да приожите дадените тук насоки, винаги можете да разчитате на препоръчаните водопроводчици, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега, сравнете оферти и изберете най-добрата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта