Превърнете детските рисунки в модерно изкуство

Публикувано на 04/03/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 2 833 пъти
Превърнете детските рисунки в модерно изкуство

Хубавото на съвременното изкуство е, че всичко има потенциал да стане част от него. Колкото по-нестандартна е идеята, толкова по-голям шанс има тя да се превърне в нещо красиво и стилно. Огледайте се и ще видите десетки примери за това, може би дори и в дома си. Затова, за да ви вдъхновим да внесете разнообразие и цвят в жилището си, ви представяме този оригинален начин да използвате рисунките на детето си като модерно изкуство, което да краси дневната или детската стая. Ако имате нужда от съвет за съчетаването им с останалата част от интериора, потърсете мнението на специалист, като направите безплатна заявка в MaistorPlus.

Започнете с щипка вдъхновение

Започнете с щипка вдъхновение

Всеки малък творец има нужда от малко вдъхновение, за да сътворява шедьоври! Затова провокирайте въображението му като му дадете пълна свобода на действие и палитра от цветни материали, като пастели, моливи, а по-смелите от вас могат да заложат на боички. Дори накрая това начинание да завърши с някоя и друга изцапана блузка, резултатът ще си заслужава. Кой знае? Може би от разкривените фигури ще се получи картина в "абстрактен стил", а ако видите нещо жълто, наподобяващо слънце в горния десен ъгъл, най-вероятно става дума за семеен портрет.

Прибавете и от своята креативност

Прибавете и от своята креативност

Следващата стъпка е да подберете тези рисунки, които най-много ви допадат и да дадете частица от себе си, за да се превърнат в картини. За целта ги сканирайте и добавете интересни графични елементи по ваш вкус. С помощта на различни програми за обработка на изображения можете да промените цветовата гама или пък да направите симпатичен колаж. 

Поставете картините в симпатична рамка

Поставете картините в симпатична рамка

Друг още по-забавен вариант е да украсите рисунките с помощта на стикери, изрезки от гланцово блокче или каквото ви хрумне. След това изберете подходящи рамки за творбите, които да кореспондират с останалата част от интериора.

Украсете с картините детската стая

Украсете с картините детската стая

Сега остава само да изберете подходящо място за детските рисунки, така че да допълват останалите декорации у дома. Можете да ги поставите над скрина или бюрото в детската стая, а върху него да подредите различни детски книжки, играчки и семейни снимки.

Или пък освежете облика на дневната

Или пък освежете облика на дневната

Друг интересен вариант е да ги поставите в хола, така че да впечатляват вашите гости. Където и да ги позиционирате, изработването им със сигурност е било приятно изживяване, както за вас, така и за вашето дете и ще му даде творческа увереност да развива своите заложби! Ако тази статия ви вдъхнови да предекорирате изцяло дома си или определени помещения, значи е време да направите безплатна заявка в MaistorPlus, за да сравните офертите на нашите специалисти и да реализирате и най-смелите си интериорни идеи!