Арт идеи за приложение на стари рамки от прозорци

Публикувано на 02/02/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 02/02/2022 | Видяно 3 854 пъти

Изкуството най-често се крие в нестандартните идеи! Старите рамки на прозорците биха се превърнали страхотна декорация за дома! Пребоядисани и с най-различни добавени детайли, биха могли да се маскират в най-различни стилове – ретро, градински и т.н. Това е и чудесен начин да придадете завършен вид на дома си, без да се налага да купувате специално декорация. Освен това изработеното от вас произведение ще се превърне в скъп спомен. Ето няколко идеи, с които са придадете артистичен вид на старите рамки от прозорци и да им дадете ново приложение. Ако дърводелската работа не е вашата сила, свържете се със специалистите на МайсторПлюс.


Винтидж рафт

Всяка кухня има следния проблем: много шкафове, а никакво място за съхранение на съдовете. Този проблем може да бъде артистично решен с допълнителен рафт, на който да поставите вашата керамика. Окачете на стената рамката на по-малък стар прозорец, като първо я боядисате в бяло. Използвайте летва в същия цвят, която да послужи като рафт, от който рамката сякаш виси като картина. Подредете вашите съдове върху рафта. Можете също така да добавите различни декоративни мотиви – надписи, цветя и т.н. А с няколко пирона в рамката можете да се сдобиете и с чудесни закачалки за чаши. На същия принцип можете да използвате рамката и като поставка за тоалетни принадлежности в банята, дори и като красив рафт в коридора. Изборът е ваш!


Маса за хола

Още един вариант за приложение на старите рамки за прозорци е да си направите симпатична масичка за хола. Ще ви трябват само няколко допълнителни дървени дъски. Най-напред почистете стъклата, за да заблести бъдещата маса. След това боядисайте дървената рамка и дъските в еднакъв цвят. Направете кутия от дъските, в която прозорецът идеално да влезе. Не забравяйте да направите и крачета за масата. В самата кутия трябва да има допълнителни дъски в краищата, на които да се опре прозореца. Инсталирайте от едната страна панти, така че прозорецът да може да е отваря и да използвате пространството вътре за съхранение на списания, например. Готово – вече имате оригинална маса от стария прозорец.


Кутия за спомени

Направете си красив споменик, който да окачите на стената и винаги, когато минавате покрай него, да се радвате на щастливите лица, които ви гледат от снимките. Използвайте рамката на по-малък прозорец, като я боядисате в бяло. Можете да използвате тебеширена боя. Снабдете се с четири дъски, с които да оформите рамка за кутията. Залепете ги с лепило една за друга и ги боядисайте също в бяло. За задната стена на кутията използвайте коркова дъска. Изрежете я така, че идеално да пасне на оформената от вас рамка и я залепете за нея. За да има красив и завършен вид, облепете корковата дъска с избран от вас плат. Би било чудесно да е с красива декорация като на снимката по-горе. След това прикрепете прозореца за кутията с помощта на панти, за да може да се отваря. Вътре можете да закачите снимки или да наредите ценни предмети.


Органайзер за бижута

Артистичен органайзер за бижутата би бил най-практичното решение за трансформацията на един стар прозорец. За целта просто трябва да се погрижите прозореца и рамката да са в добър вид – да са чисти и боята да не се лющи, а след това да инсталирате телена мрежа на всяко едно от прозорчетата в рамката. Друг вариант е да залепите корк и да го облепите с цветна хартия. Както на мрежата, така и на корка могат да се закачат обеци и други бижута. Във втория вариант просто ще ви трябват цветни кабърчета. Можете да направите кукички в долната част на рамката, на които да закачате колиетата си. Доста практично, нали!


Закачалка

Още една практична идея за стария ви прозорец – превърнете го в нестандартна закачалка в коридора. За целта просто закачате прозореца на стената, но се уверете, че е достатъчно здраво закрепен, все пак ще закачате на него палта, които често са доста тежки. Заковете закачалки на няколко места в рамката на прозореца и готово – вече имате къде да закачате палта и шапки. Интересно е, не се налага да купувате портманто, а и винаги ще впечатлите гостите си.

Ако имате затруднения с дърводелските дейности, свържете се със специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта