Кафе масичка от дървени щайги в 6 лесни стъпки

Публикувано на 06/08/2014 от Адриана | Последна редакция на 10/08/2016 | Видяно 21 130 пъти

Всички знаем, че масичките за кафе не са от най-евтините мебели и макар да има голям избор от цени и модели, не всеки решава да отдели от бюджета си за подобно удоволствие. Тогава на помощ идваме ние с интересни идеи за всички, които обичат сами да експериментират в изработката на мебелите за дома. Този път ще ви покажем как можете бързо и лесно да си изработите масичка от дървени щайги, без това да ви струва скъпо. Освен идеята, от нас имате още и гаранция, че няма да останете разочаровани от крайния резултат.

Вижте още: 9 свежи идеи за маса от палети

Необходими материали:

  • 4 дървени щайги
  • 4 мебелни колелца
  • Дъски от палети
  • Г-образни скоби
  • Пирони
  • Чук
  • Винтове
  • Винтоверт
  • Боя или байц по ваш избор
  • Полиуретанов лак


Направи си сам кафе масичка - стъпка 1

Боядисайте щайгите с избрана от вас боя и ги оставете да изсъхнат. Ако искате да придадете рустик ефект на вашата масичка, можете да използвате черен байц за дърво. Добавете още 2 ръце полиуретанов лак за блясък, а ако естественият цвят на щайгите ви допада, само лакът ще бъде достатъчен.


Кафе масичка от дървени щайги - стъпка 2

Направете основата на вашата масичка. За целта можете да използвате права дървена плоскост или да оформите рамка. Съединете дъските с помощта на пирони, както е показано на снимката. Във вътрешността направете кръст, като използвате метални Г-образни скоби.


Кафе масичка - стъпка 3

Съединете щайгите и ги закрепете към основата от палети с винтове. Не обръщайте внимание на дупката, която ще се получи в средата. За нея ще се погрижим в следващата стъпка.

 


Кафе масичка от дървени щайги - стъпка 4

Вземете размерите на празния квадрат, образувал се в средата. След това отрежете от останалите палети две части, които да отговарят на тези размери, и ги закрепете с помощта на винтоверта

Вижте още: Висяща дървена маса в 7 стъпки


Кафе масичка от дървени щайги - стъпка 5

Обърнете получената конструкция наобратно и във всеки ъгъл закрепете по едно от четирите мебелни колелца.


Кафе масичка от дървени щайги - стъпка 6

Запълнете образувалия се квадрат в средата с камъчета или друга декорация по ваш избор и се насладете на чисто новата си стилна холна масичка!

Вижте още: Етажерка от дървени щайги в 4 стъпки

Имате ли друга интересна идея за мебелите в дома ви? Разгледайте дърводелците и специалистите в сферата на мебелите по поръчка, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатно запитване към тях, сравнете офертите им и изберете най-подходящия изпълнител за вашия проект.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Албена-Строй VIP
Боядисване и декорация, София
3 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
6 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
44 извършени проекта
Icas
Шпакловки, София
25 извършени проекта
Димитър Русев
ВиК Услуги, София
7 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
22 извършени проекта