5 направи си сам идеи за дръжките на вашите мебели

Публикувано на 12/01/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 13/01/2017 | Видяно 24 553 пъти

Старите или не особено оригинални шкафове, секции и гардероби могат да придобият напълно нов облик само с няколко малки промени. Една от тях е подмяната на техните дръжки. Представяме ви букет от интересни примера, които е твърде вероятно да ви вдъхновят за внасяне на нова и различна атмосфера у дома. Разгледайте идеите, които са напълно лесни за изпълнение и помислете конкретно за вашия дом и мебели - как да разкрасите именно тях по неповторим и креативен начин? Ако желаете по-голяма и видима разлика и ви е необходима помощ от специалист, свържете се с доказани такива, за да реновирате остарелите мебели.


Разноцветни помпони красят белите шкафове

С тези разкошни ленени помпони и най-безличната мебел ще успее да се превърне в оригинална вещ, способна да поддържа веселото ви настроение. Дори не е необходимо да използвате специални дръжки. Шарените кончета могат да се увият и около най-обикновения избор от кварталната железария. Бихте могли да направите различни форми или да залепите кончетата по самото шкафче, така че да получите разнообразни композиции по ваш вкус. Включете и децата с тяхното развързано въображение, което ще подсигури на дома ви уникални декорации.

Вижте още: Чаровни рафтове за стена, в които ще се влюбите


Няколко сантиметра необичайност върху чекмеджето

Дръжки от шивашки метър или стара рулетка – изненадващо решение, но съвсем не лош резултат. Ще ви е необходим съвсем малко изходен материал, а ще получите неповторима украса. Със сигурност няма да срещнете идеята в някой магазин. Помислете какви други предмети имате вкъщи, които можете да впрегнете за подобен проект. Преди да изхвърлите дадена вещ, дали не можете да я използвате за нестандартен декор у дома? Не прекалявайте с количеството на украсата, за да не стане обратният ефект, както и внимавайте за цветовото съчетание.


Шкафът на стария морски капитан

Да, в избора на въже вместо на дръжка определено има нещо морско и романтично. Особено подходящ стил за лятната ви къщичка или за помещението, в което често мечтаете за такава. Тук можете да избирате измежду дебелина на въжето, дължина, цвят, както и форма на възлите, за да направите по-интересни съчетания. Помислете за нестандартни комбинации, направете дръжките акцент на шкафа, а защо не и на интериора в помещението. Обърнете специално внимание на цвета на шкафа, дръжките и основните елементи в стаята, за да се придържате към дизайна.


Перлено изящество

За направата на този тип дръжка също не е необходимо да сте експерт в майсторенето. Ако ще използвате истински перли обаче, ще се наложи да употребявате мебелите си особено внимателно, за да избегнете нежелани инциденти с търкалящи се красиви топчета из цялата стая. Разбира се, можете да изберете и по-евтин вариант с умело изработена имитация. Отново обърнете внимание на големината, дължината и интериорно съчетайте всеки детайл внимателно.

Вижте още: Шкафовете за обувки, за които всяка жена мечтае


Дръжки в индустриален дух

Нужни са ви: шпилка, гайки, куки за прикрепяне. По желание – и други симпатични елементи за добавяне на допълнителен чар към индустриалния дизайн на новите ви дръжки.

В случай че планирате цялостна подмяна на захабените мебели, можете да се обърнете към професионален дърводелец, който ще ги изработи по индивидуален проект по ваш вкус. Правилният специалист ще откриете в нашия сайт, като пуснете безплатна заявка за проекта си. Ще получите оферти от регистрираните при нас майстори и ще имате възможност да подберете най-подходящия според вас, разглеждайки цялата налична подробна информация за него.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта