Шкафове за обувки, за които всяка жена мечтае

Публикувано на 08/08/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 09/08/2017 | Видяно 17 685 пъти

Съхранението на обувките у дома е истинско предизвикателство, особено в голямото домакинство. Въпреки че за една дама, дори и да живее сама, откриването на място за поредния чифт ботуши или сандали също е задача с много неизвестни.

Готовите решения невинаги са подходящи за спецификите на интериора, така че често се налага да прибягваме до индивидуални проекти. Във форум "Направи сам" можете да почерпите опит от вече реализирани идеи в това отношение, както и да представите своя подход в подреждането на обувките.


Размерът има значение

Един от най-важните фактори, които трябва да съобразите, когато сами проектирате своя шкаф за обувки, е какви видове обувки ще държите в него. Предвидете място както за летни гуменки, така и за ботуши. Освен височината на рафтовете, важна е и тяхната дълбочина. Ако дамските или детските сандали се събират спокойно на рафта, това не означава, че и големите мъжки зимни обувки също ще влязат вътре.

Вижте още: Весели поставки за чадъри за вашия интериор


С вратички или без

Когато в къщата има много обувки, дори и добре подредени, търсенето на подходящия за времето чифт, понякога е трудно и досадно занимание. Вариант е да поставите в коридора отворен шкаф, в който да съхраняваето най-често използваните обувки и лесно да откривате тези, които са ви нужни за деня.


Рафтове под наклон

Ако монтирате рафтовете в шкафа под наклон, ще имате място за повече чифтове, съветва потребител на "Направи сам". Така с един жест пред вас ще се разкриват повече възможности за избор и бързо съчетаване на тоалета ви с подходящите обувки.


Любимата ви стена в къщата

За изключителните фенове на обувките подобен проект би бил сбъдната мечта. Разбира се, не всички разполагаме с достатъчно свободно пространство за него, но при добро желание можем да намерим начин за подобна разновидност.

Вижте още: Практични идеи за вашето малко антре


Въртяща се поставка за подбрани чифтове

А какво ще кажете да разполагате вкъщи с кръгообразна поставка за обувки, която да можете да завъртате, търсейки любимия си чифт? Подобно на поставките за бижута в магазините, този своеобразен шкаф за обувки ще ви даде бърз достъп до чехлите, сандалите или гуменките в най-подходящия за деня цвят.

На какъвто и вариант да се спрете за новия си шкаф, не забравяйте да се похвалите с проекта си в "Направи сам". Опишете идеята си, представете изпълнението и документирайте със снимков материал. Останалите потребители ще ви бъдат благодарни и вероятно ще ви напътстват със съвети и поощрение.

Ако пък прецените, че ви е нужна професионална помощ за изпълнението, не се колебайте да я потърсите в нашия сайт. Тук, пускайки безплатна заявка за своето начинание, имате достъп до най-добрите майстори в България. Те ще се запознаят с вашите намерения и ще ви отправят конкурентни оферти, от които да изберете най-добрата според вашите критерии. И мечтаният шкаф за обувки ще се превърне в реалност.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта