Красиви естествени декорации за вашата зелена Коледа

Публикувано на 18/12/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 8 711 пъти

Използването на шишарки като част от коледната украса се превърна в традиция, която днес срещаме в най-различни вариации. Някои предпочитат да добавят парченца памук в кухините на шишарката, други пък проявяват творчество и оцветяват ръбчетата й в различни цветове. Новаторите изненадват с позлатени или посребрени шишарки, а традиционалистите просто добавят към шишарката връв, с която да я окачат. Кой от тези варианти ви допада най-много?


Подаръците също са опаковани в духа на природата

Опаковането на коледните подаръци е едно от най-забавните занимания в края на годината! Проявете творчество и интегрирайте различни естествени елементи в декорирането на подаръците, като добавите борови клончета или такива от илекс, малки шишарки, а защо не и сушени плодове? Това е страхотен начин без усилие да украсите пространството под елхата така, че да бъде в тон с вашата зелена коледна обстановка!

Виж още: Придайте топлина на празниците с приказни коледни свещи


Добавете естествени детайли и към празничната трапеза

Детайлите, вдъхновени от природата, намират място и на коледната трапеза, която тази година е преобразена в меки землисти тонове. Заобиколете ароматните свещи със свежи зелени клончета и поставете голяма купа с пресни или сушени плодове и ядки. Обърнете внимание на подреждането на приборите и съдовете, като се уверите, че естествената ви декорация не отнема твърде много място на масата и не пречи на удобството при хранене.


Създайте невероятен естествен гирлянд

Ако сте почитатели на естествената природна красота и търсите начин да избегнете натруфените ярки декорации за Коледа, можете да поставите у дома красив гирлянд от борови клонки. Той не само ще придаде невероятно ухание в дневната ви, но и можете да го украсите с шишарки, резенчета сушен портокал, пръчици канела и много други. Ако пък домът ви е прекалено топъл, за да останат клонките свежи за повече от 2-3 дни, можете да поставите като основа изкуствен гирлянд, имитиращ борово клонче, около който да добавите по-малки естествени елементи, които лесно ще подмените при нужда.

Виж още: Как да изберете идеалната коледна елха за своя уютен дом


Страхотни украшения за елха от дървени шайби

Тези симпатични коледни играчки стават лесно и чудесно с помощта на дървена шайба, дребни шишарки и няколко борови клонки. Можете да добавите към тях звънчета, панделки или пък сребрист прашец, който ще придаде блясък и елегантност на вашата елха. Експериментирайте с големината, формата и детайлите по играчките, така че всяка от тях да стане наистина уникална!

Виж още: Как да си направим сами дървена ламперия


Украсете трапезата и елхата със сушени плодове

Все повече съвременни домове залагат на сушените плодове, като начин да декорират коледната елха и да изпълнят помещението с невероятно ухание на портокал или лимон! Как обаче да изсушите плодовете? Много просто - нарежете ги на тънки резенчета и ги поставете в умерено загрята фурна за няколко минути. Ето как бързо и лесно ще спасите положението, ако сте решили да украсявате в последния момент!


Поставете семпли и красиви свещници от дърво

По-сръчните от вас несъмнено ще побързат да опитат тази идея сами! За целта ще са ви необходими само няколко дървени трупчета и чаени свещи. Издялкайте дървото, придайте му желаната форма и поставете внимателно свещта, като не забравяте, че можете да превърнете отделните свещници в по-голяма декорация за коледната трапеза и ги обградите с други естествени материали.


Приказна играчка за елха от лешници

Тази очарователна естествена декорация можете да направите само за няколко минути, като използвате лешници, лепило и капачка от буркан, с която да оформите играчката. Подобна идея можете да реализирате и с орехи, парченца сушени плодове, дребни шишарки и други. След като изпробвате тези идеи, не забравяйте да споделите с нас своите хрумки за красиви естествени декорации!


Красиви естествени декорации за вашата зелена Коледа

Естествените елементи завладяват жилищата ни тази зима и превръщат коледните празници в триумф на природната красота! Предлагаме ви няколко икономични и хитри идеи, с които да внесете повече уют в дома си за Коледа, използвайки естествени клонки, шишарки и плодове! Сътворете един незабравим празник за себе си и своето семейство, като не забравяте, че всички ремонти у дома можете да поверите на квалифицирани специалисти.


Нестандартен коледен венец, сътворен с листа от магнолия

Това неподражаемо украшение е оформено с позлатени листа от магнолия, върху които нежно се излежават изсушени резенчета портокал. Именно те, в комбинация с пръчиците от канела, ще внесат невероятен аромат във вашия дом! Дребните закачливи детайли придават очарование на венеца, които е страхотен пример за това как да превърнете естествените елементи в бляскави коледни декорации. И тъй като новата година е вече на прага ни, какъв по-хубав начин от това да я посрещнете в прекрасно обзаведено жилище? Опитни майстори ще превърнат всяко интериорно желание в реалност, а вие трябва само да заявите проект при нас! Екипът на MaistorPlus ви пожелава весели празници!


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта