4 свежи проекта, които ще забавляват вас и децата ви през лятото

Публикувано на 01/06/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 01/06/2017 | Видяно 10 082 пъти

Ако сте от родителите, които обичат да радват децата си с домашни проекти и не се страхувате от предизвикателства, следващите няколко идеи са точно за вас. Те са прекрасни за малки подобрения на двора или в апартамента. Най-хубавото е, че всички са сравнително лесни за изработване, а радостта, която ще доставят в семейството ви, е безценна. Ако все пак считате, че тези проекти не са по силите ви, но искате да зарадвате децата си, винаги може да се обърнете към фирмите, които изработват мебели по поръчка.


Гараж за многобройните колички

Този импровизиран гараж за колички е идеалният начин да научите детето да си прибира играчките си. Мотивирайте го чрез игра и заедно с това го научете да паркира колата си още от ранна възраст. Още повече, че за този мини гараж няма да са ви нужни особено скъпи материали. За целта си осигурете:

  • PVC тръби с различен размер, може да използвате останал материал от предходен проект или ремонт, а защо не и дървени крачета на някоя стара мебел;
  • PVC колена и Т - свръзки в подходящия размер;
  • Гофриран поликарбонат за покрив на гаража, бихте могли да го покриете и с мушама или каквото друго намерите у дома;
  • Плат за завеса;
  • Клипси за окачане на завесата;
  • Трион за рязане на тръбите;
  • Ножица, с която да оразмерите завесата;
  • Болтове за закрепване на покрива.

След като сте се снабдили с всичко необходимо, сглобяването е наистина просто. Всичко, което трябва да направите, е да изрежете PVC тръбите в правилните за проекта ви размери и да сглобите рамка, с помощта на колената и Т-образните връзки. Целта е да получите три правоъгълни рамки. Поставянето на импровизирания покрив също няма да ви затрудни, защото тръбите са податливи на пробиване. Важно е да подберете правилния размер болтове, така че те да не стърчат прекалено.

Вижте още: Направи си сам градина в битов стил


Автомивка за детски преживявания

Виждали ли сте нещо по-хитро и весело? Как по-добре да приковете вниманието на децата си от това да им изработите шарена мини автомивка. И тук са ви необходими материали, сходни с нужните за изработката на импровизирания детски гараж. Необходими са ви PVC тръби, подходящ размер колена и T-образни свръзки за основата на вашата автомивка.

На практика "скелето" на автомивката наподобява рамката на детския гараж. Ефектът тук се постига от декорацията. След като сте готови със сглобяването, помислете как да разкрасите автомивката. Най-добре е да използвате т. нар. "макарони" за плуване, които се продават във всеки детски магазин. Подберете любими цветове и облицовайте тръбите с тях. Изберете шарени гъби за баня и ги окачете върху цветни въжета. Дайте воля на въображението си!

Вижте още: Градински столове с неподражаем характер


Страхотен кът за цапащи игри стил Питър Пан

Ако децата ви обичат да рисуват, но все още са във възрастта, в която, меко казано, излизат от очертанията, значи непременно трябва да видите тази маса. Идеята е наистина страхотна, защото вкарва в употреба стари макари, а за изработката ѝ не са нужни почти никакви усилия. А в работата могат да се включат и децата.

След като успеете да докарате макарата на желаното място, работата почти е приключила, защото остават само малки козметични подобрения. Бихте могли да боядисате макарата в любим цвят. Ако пък детето ви се увлича по химически ескерименти в домашна среда, може да пробиете отвори в работния кът и да поставите вътре цветни пластмасови купи, в които да се извършват опитите. По този начин няма опасност от разливане. Ако не разполагате с голяма дървена макара, много подходящ кът за пакости би се получил и от стара, но добре запазена бъчва.


Детска пейка - катерушка

Признаваме, че за тази прекрасна пейка ще са ви нужни повече дърводелски умения. Необходим ви е качествен дървен материал, летви и плоскости според размера, който сте определили за пейката, пирони и зеге.

Показаната пейка е само пример. Вие може да проявите креативност и да използвате в проекта си палети, стари платформи или стълба. При всички положения не забравяйте да включите детето си в домашния час по ръчен труд. Винаги има дреболии, с които то ще може да ви помогне и да се чувства полезно.

Надяваме се, че нашите идеи са ви допаднали и са ви вдъхновили да направите живота на детето си по-шарен. Ако имате силно желание, но не сте добри в ръкоделията, винаги може да се обърнете към фирмите, предлагащи изработката на мебели по поръчка. В сайта на MaistorPlus ще откриете списък с професионалисти и оценки за тях от предишни клиенти. Заявете своя проект напълно безплатно и ще получите оферти от различни изпълнители, така че да подберете най-изгодните условия.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта